Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Holek: Nejsme soupeř, který by vyprodal San Siro

Milán – Postup do vyřazovací fáze Evropské ligy mají fotbalisté pražské Sparty s předstihem zaručen. Do závěrečného klání na slavném San Siru, které loni hostilo finále Ligy mistrů, půjdou v ideálním rozpoložení. Domácí Inter je naopak ve skupině poslední. Už nemá šanci postoupit, což těžce nesou nároční "tifosi". Ve čtvrtek se proto očekává velmi komorní kulisa. Stadion, jehož kapacita je 80 tisíc míst, bude zaplněn zhruba pěti tisíci fanoušky.

Zamrzí to, ale dalo se to očekávat," řekl stoper Mario Holek. "Nejsme tak atraktivní soupeř, který by vyprodal San Siro," dodal s tím, že jinak mu však rozhodně nevadí, že v duelu s italským velkoklubem už o nic nepůjde. "Tlak by měl jít stranou a měli bychom být uvolněnější, než kdybychom tady honili nějaký výsledek," pokračoval.

Sparta si zajistila postup vítězstvím nad Southamptonem, díky němuž natáhla sérii výher v Evropské lize na čtyři. Ve třech posledních utkáních navíc nedostala ani gól. "Je to znát, atmosféra je uvolněná a cestovali jsme si to sem užít. Zápas bereme jako svátek. Je to poslední zápas v kalendářním roce, před Vánocemi a dovolenou," uvedl Holek.

Inter proti Spartě povede trenér Stefano Pioli, který na letenský celek nemá nejlepší vzpomínky. V minulém ročníku EL totiž s Laziem Řím vypadl v osmifinále po remíze 1:1 a domácí prohře 0:3 právě se Spartou. "Samozřejmě víme, že dřív trénoval Lazio. Takže o nás může mít větší obrázek a podle toho se na nás připravit," zakončil Holek.

Je nám líto, video expirovalo.
Holek: Dá se očekávat, že italských fanoušků moc nepřijde
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články