Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

V Metách trefili fanoušci brankáře Lyonu petardou, zápas byl předčasně ukončen

Mety (Francie) – Měli nakročeno k překvapivé výhře, fotbalisté Met však s největší pravděpodobností z duelu proti Lyonu ve francouzské lize vyjdou bez bodu a s pořádnou pokutou. Jejich fanoušci za stavu 1:0 zranili pyrotechnikou brankáře hostů Anthony Lopese a střetnutí bylo předčasně ukončeno. 

Brankář Lyonu Anthony Lopes
zdroj: ČTK/PA autor: Igor Kralj

Sudí nejprve zápas přerušil, ale po půlhodině se rozhodl duel ukončit. O dalším osudu utkání rozhodne vedení soutěže. Metám hrozí kontumační prohra.

Vše se odehrálo po půlhodině hry, kdy se Mety dostaly do vedení. Domácí příznivci oslavovali pyrotechnikou a jedna ze světlic zasáhla i brankáře Lopese.

Ve chvíli, kdy ležel na zemi, k němu spadla další petarda. Portugalský gólman se stihl na poslední chvíli alespoň trochu odvalit, přesto dostal přímý zásah a musel být odvezen do nemocnice na vyšetření.

"Přinejlepším bude mít jen silné zvonění v uších a bolesti hlavy, ale také může mít poškozené ušní bubínky. Těžko držel rovnováhu a nevěděl, kde je," řekl prezident Lyonu Jean-Michel Aulas. "Je to hanba. Domácí klub musí zajistit bezpečnost, ale tady jsme viděli věci, které jsou nepřijatelné. Očekávám silnou reakci od federace," dodal.

Francouzská fotbalová liga - 16. kolo:

Montpellier - Paris St. Germain 3:0 (42. Lasne, 48. Skhiri, 80. Budibúz), Angers - Lorient 2:2 (26. Diédhiou z pen., 58. N'Doye - 23. Marveaux, 66. Waris), Bordeaux - Lille 0:1 (44. De Preville), Guingamp - Nantes 2:0 (23. Briand, 64. Salibur), Monako - Bastia 5:0 (68. a 73. Falcao, 10. Mbappé, 66. Lemar, 79. Carrillo). Zápas Mety - Lyon byl ve 32. minutě za stavu 1:0 předčasně ukončen kvůli zranění brankáře hostů pyrotechnikou.

Uložit

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články