Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň zakončí podzim soubojem s Bohemians, Sparta vyzve Teplice

Praha – Nejvyšší domácí fotbalová soutěž nabídne poslední bitvy před zimní přestávkou. Úřadující mistři z Plzně mají bez ohledu na výsledek sobotního utkání s Bohemians jistotu, že přezimují v čele tabulky. Sparta, které patří čtvrtá příčka, vyzve doma šesté Teplice. Mladá Boleslav bude mít příležitost přetrhnout sérii pěti kol bez zisku plného počtu bodů proti poslední Příbrami. Přímý přenos utkání Bohemians Praha -Viktoria Plzeň můžete sledovat od 19:05 na ČT sport. Z duelu Sparty s Teplicemi přinese web ctsport.cz on-line reportáž.

Utkání bude mít speciální nádech pro trenéra Pivarníka, který do Plzně přišel právě z Ďolíčku. Z posledního střetnutí střetnutí si Bohemians překvapivě odvezli ze Štruncových sadů nerozhodný výsledek 1:1. Že se Plzni na Bohemce příliš nedaří, potvrzuje další statistika, Viktorii se z posledních pěti utkání podařilo "klokany" porazit pouze jednou.

"Na Bohemce se dobře nehraje, ale chceme potvrdit formu a naplno bodovat. Doma jsme s nimi remizovali, ale to byl začátek sezony. My i Bohemka jsme se posunuli dál a já doufám, že dokážeme potvrdit, že jsme na venkovních hřištích silný soupeř," prohlásil Pivarník.

Osmí Bohemians zase chtějí napravit nelichotivou bilanci, kdy v posledních dvou utkání nevstřelili ani jednu branku. "Nepřemýšlíme o tom, že se jedná o konfrontaci s půlmistrem, podle mě dokonce s nejlepším českým týmem. Jde nám spíše o to, abychom získali ještě do zimy nějaké body," uvedl kouč Pražanů Miroslav Koubek, který dříve Plzeň trénoval.

Sparta v minulém kole uspěla v Hradci Králové (2:1) a poprvé od srpna vyhrála v nejvyšší soutěži dvakrát za sebou. Letenští na svém stadionu porazili Teplice v posledních čtyřech duelech při skóre 7:1. "Víme, že Teplicím patří šestá příčka, mají 22 bodů, hrají dobrý fotbal a poslední dva zápasy zvládly i bodově. Nepřijedou pod stresem, bude to pro ně svátek a budou chtít hrát svoji hru. My jsme připraveni a věřím, že zápas zvládneme výsledkově i herně," konstatoval trenér Sparty Zdeněk Svoboda.

Pátá Mladá Boleslav bude mít ideální příležitost k ukončení šňůry pěti kol bez vítězství, v neděli totiž přivítá poslední Příbram. Ta ještě v nejvyšší soutěži ve městě automobilů nezvítězila. "Příbram je soupeř, který se dá porazit. Nesmíme jim dát důvod, aby mohli pomýšlet na bodový zisk. Sami jsme si v kabině sedli a řekli si, že takhle to dál nejde, a tu sérii bez výhry chceme utnout a získat tři body, které by nám před zimou pomohly," řekl mladoboleslavský obránce Jiří Fleišman.

Dvanáctý Liberec zajíždí na stadion předposlední Jihlavy, s níž prohrál v jediném z 11 ligových zápasů. Severočeské mužstvo čeká na vítězství pět kol. V sobotu ještě čtrnácté Brno, které má čtyřbodový náskok na sestupové pásmo, doma vyzve sedmého nováčka Karvinou. Ve druhém nedělním utkání desátá Dukla přivítá třinácté Slovácko. Pražané nedokázali mužstvo z Uherského Hradiště zdolat v posledních šesti soubojích nejvyšší soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články