Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Chapecoense chce dál hrát první ligu, soupeři nabízejí hráče na hostování

Sao Paulo - Představitelé brazilského týmu Chapecoense věří, se se jim po pondělním pádu letadla s prakticky celým kádrem podaří fotbalový klub postavit na nohy. Viceprezident Ivan Tozzo je odhodlaný znovu mužstvo vybudovat a příští rok s ním hrát opět první ligu. Havárii při cestě na zápas do Kolumbie přežili jen tři hráči z devatenácti.

Fotbalisté Chapecoense
zdroj: Reuters autor: PAULO WHITAKER

Z týmu přežili pád brankář a dva obránci. Všichni stále bojují o život. Gólman Jackson Follmann přišel o nohu a možná mu budou muset amputovat i druhou, Alan Ruschel má četné zlomeniny včetně pánve a poraněnou páteř. Druhý bek Neto má zraněnou hlavu a hrudník.

"Budeme muset restrukturalizovat klub, podepsat nové hráče, podniknout spoustu schůzek a mít spoustu trpělivosti. Ale věřím, že příští rok budeme ligu zase hrát. Máme v úmyslu pokračovat," řekl viceprezident Chapecoense Tozzo listu Globoesporte.

Je nám líto, video expirovalo.
Tragédie Chapecoense zasáhla fotbal, soupeř se chce vzdát poháru

Některé brazilské kluby už nabídly zapůjčení svých hráčů na hostování. Zároveň ve společném prohlášení vyzvaly domácí federaci, aby klubu udělila na tři roky výjimku chránící ho od sestupu.

Fotbalový tým z města Chapecó v pondělí večer cestoval do kolumbijského Medellínu, kde měl korunovat nejlepší sezonu v klubové historii zápasem o Jihoamerický pohár s domácím celkem Atlético Nacional. Krátce před přistáním na mezinárodním letišti stroj ze zatím nezjištěných příčin havaroval.

Město Chapecó se zahalilo do smutku, místní lidé truchlili v katedrále a na stadionu. Už jistý fotbalový mistr Palmeiras požádal svaz, aby zápas posledního ligového kola mohl odehrát v dresu Chapecoense.

Z hráčského kádru Chapecoense nakonec chyběli na palubě tři fotbalisté: syn trenéra si zapomněl pas, jeden dostal volno kvůli zranění a další kvůli rodinné oslavě. Brazilský prezident Michel Temer vyhlásil v zemi třídenní státní smutek

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články