Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Za měsíc už podruhé na tribuně. Mourinhův další exces ale hájí Jones či Faria

Manchester – Že je některý z trenérů během zápasu poslán na tribunu, není zase až taková anomálie. Pro José Mourinha se ale sledování duelů v ochozech stává pomalu tradicí. Za poslední měsíc se mu to podařilo už podruhé, když tentokrát musel mezi fanoušky sledovat remízu s West Hamem 1:1. Rudí ďáblové tak znovu prohloubili svůj tristní start do sezony, ovšem vystoupení portugalského manažera po utkání bránil jeho asistent či stoper Phil Jones.

Rozhodčí Jonathan Moss posílá José Mourinha na tribunu
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Doba po Alexu Fergusonovi zatím fanouškům Manchesteru United nedává příliš důvodů k radosti. Po odchodu neoblíbených manažerů Davida Moyese a Louise van Gaala měl trápení nejúspěšnějšího týmu anglické ligy zlomit hvězdný José Mourinho, jenže zatím se děje pravý opak.

United za 13 zápasů v lize nasbírali pouze 20 bodů, což je jejich nejhorší start v historii Premier League, a na první Chelsea už mají manko 11 bodů. Týmu plných hvězd se herně nedaří a kritika tak dopadá i na Mourinha. Ten místo skvělých taktických tahů v posledních týdnech vyniká zejména výkony u postranní čáry a hádáním se s rozhodčími.

Dalším střetnutím, které potvrdilo, že třiapadesátiletý trenér není úplně v psychické pohodě, byl nedělní domácí zápas s West Hamem. United doma přivítali až sedmnáctý West Ham a po celý průběh měli více ze hry. Nakonec však uhráli pouze remízu 1:1. Před vlastními fanoušky v Premier League nezvítězili popáté v řadě, tak černou sérii měli naposledy v roce 1990.

Mourinho přitom většinu zápasu strávil na tribuně. Už ve 27. minutě neunesl, že rozhodčí Jonathan Moss udělil správně žlutou kartu za simulování Paulu Pogbovi, a nakopl láhev. To mělo za následek, že byl okamžitě vykázán mezi fanoušky.

Pro Portugalce se tak stalo podruhé během měsíce a potřetí během roku. V říjnu putoval mezi příznivce v domácím zápase proti Burnley (0:0). Loni ho pak v podobném období poslal do ochozů opět Moss, znovu proti West Hamu. Jediný rozdíl byl, že Mourinho tehdy vedl ještě Chelsea.

S Mossem má Mourinho obecně potíže. Už v roce 2014 v zápase proti Aston Ville po vzájemném sporu putoval na tribunu. A právě zmiňovaný sudí byl tehdy čtvrtým rozhodčím.

Od expertů na hlavu Portugalce každopádně po West Hamu dopadla kritika, že oslabuje tým apod. V kabině však našel zastání. "Každý musí chápat tu frustraci v situaci, kdy máme mít standardní situaci a místo toho dostane Paul žlutou. Rozhodčí rozhodl takto, já k tomu nemám co dodat," řekl po utkání Mourinhův asistent Rui Faria.

Sport
zdroj: ČT4

V podobném stylu se vyjádřil i stoper Phil Jones, který odehrál celý duel na stoperu. "Je to o zaujetí a chtíči vyhrát. Takový přístup bych chtěl vidět od každého. Musíme nadále držet pohromadě, poctivě trénovat, vytvářet si šance a góly přijdou," prozradil.

Oba zmínění jsou optimističtí i k úspěchům trápícího se Manchesteru. Podle nich brzy United začnou vyhrávat a budou stoupat tabulkou vzhůru.

Šanci zvednout se budou mít v neděli na půdě Evertonu. Na lavičce bude však téměř s jistotou Mourinho chybět. Celou kauzu totiž řeší Fotbalová asociace, která jeho poslední dva excesy potrestala zastavením činnosti na jeden zápas. Nyní se dá čekat, že bude trest tvrdší.

Mourinho tak asi i další zápasy stráví mezi diváky.

Zdroj
ESPN, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články