Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Darida po návratu: Dopadlo to skvěle, máme tři body a noha drží

Berlín - Vydařený návrat do fotbalové bundesligy zažil záložník Vladimír Darida. Šestadvacetiletý reprezentant po dvouměsíčním zranění kotníku zasáhl jako náhradník do nedělního utkání s Mohučí a přispěl k výhře Herthy Berlín 2:1. Během závěrečné půlhodiny se podílel na gólové akci, dostal žlutou kartu a v nastaveném čase střídal.

Vladimír Darida v dresu Herthy Berlín
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Už jsem se dlouho těšil, až budu zpátky na hřišti a zahraju si zápas. Jsem šťastný, že to vyšlo, a nakonec i se třemi body. Všechno dopadlo suprově, noha drží, nijak nebolí, takže paráda," řekl Darida.

Připraven naskočit do hry byl už minulý týden, ale trenér Pál Dárdai ho do utkání s Augsburgem ještě nepustil. "Bavil se o tom i s fyzioterapeuty, oni mu odpověděli, že by to chtělo aspoň osm týdnů pauzy. S tím jsem i souhlasil, protože jsem byl sám vnitřně rozpolcený, jestli ano, nebo ne. Určitě bylo lepší počkat a jít až teď," přiznal Darida.

Vladimír Darida
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Proti Mohuči se na trávník dostal v 64. minutě za stavu 1:1 a hned za tři minuty se podílel na vítězné brance. "Dostal jsem balon od Vedada (Ibiševiče) na roh šestnáctky. Trochu jsem prováhal první moment, kdy jsem mohl centrovat. Protože jsem tam neviděl nikoho volného, tak jsem balon zkoušel zaseknout zpátky a postrčil jsem míč na našeho středního záložníka, který vystřelil. Hosté to zblokovali a balon letěl k zadní tyči, odkud to Salomon Kalou vrátil Vedadovi. Ten mimochodem vstřelil svůj stý bundesligový gól," popsal akci Darida, který hrál poprvé od 18. září a duelu se Schalke.

Ve druhé minutě nastavení musel znovu střídat, protože se dohrávalo v deseti na obou stranách a Darida už měl žlutou kartu. "Já byl mezi nejmenšími a ani Vedad už nebyl na hřišti, tak trenér potřeboval někoho stáhnout. I po zápase za mnou přišel a povídal, že to bylo z taktických důvodů, ať si nelámu hlavu nad tím, že bych hrál špatně," řekl Darida.

"Samozřejmě, nevypadá to úplně nejlépe, když jdete jako střídající dolů, ale nemělo to s výkonem nic společného, takže to beru jako výpomoc týmu," doplnil střední záložník.

Hertha je po 12 kolech bundesligy na třetím místě tabulky se ztrátou šesti bodů na vedoucí Lipsko a tří bodů na druhý Bayern Mnichov. "Našli jsme dobrou cestu, kterou jsme už šli minulý rok na podzim. Zápasy se nám daří vyhrávat i náš fotbal vypadá dobře. Doufám, že na to navážeme ve zbývajících utkáních do konce roku. Ještě bychom chtěli dvakrát třikrát vyhrát, abychom zůstali nahoře," přál si Darida.

"Na jaře bychom mohli čerpat z minulé sezony, kdy jsme se nahoře neudrželi. Teď už máme víc zkušeností a víme, jaké to je, když se pohybujeme na nejvyšších příčkách," dodal rodák z Plzně.

Na mnichovského obhájce trofeje, který v tomto ročníku není tak suverénní jako dřív, si podle něj Hertha ještě netroufá. "S Bayernem se mohou srovnávat tak dva týmy v soutěži. My zatím ne. Ale jsme moc rádi, že se držíme takhle nahoře," konstatoval Darida.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články