Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Juventus padl a AC se k němu přiblížilo. Uspěl i druhý milánský celek Inter

Janov - Giovanni Simeone, syn slavného trenéra Atlética Madrid, překonal během úvodních třinácti minut dvakrát Gianluigiho Buffona a velkou měrou přispěl k nečekanému vítězství Janova nad vedoucím Juventusem 3:1. Zaváhání turínského velkoklubu využil AC Milán, který přesvědčivě zvítězil 4:1 v Empoli. Uspěl také druhý milánský tým Inter, který doma zdolal Fiorentinu 4:2.

Giovanni Simeone (číslo 9) překonává Buffona v brance Juventusu
zdroj: REUTERS autor: Alessandro Garofalo

Trenér úřadujících šampionů Massimiliano Allegri musel řešit problémy v sestavě před zápasem i v jeho průběhu. Kvůli zranění nemohl nasadit útočníka Paula Dybalu a obránce Andreu Barzagliho, po půlhodině hry musel navíc ze stejného důvodu vystřídat dalšího stopera Leonarda Bonucciho.

Pouze na lavičce začal utkání kanonýr Gonzalo Higuaín, jenž kvůli problémům se stehenním svalem vynechal úterní zápas Ligy mistrů v Seville. Na hřiště se dostal až ve druhém poločase. Ve snaze změnit výsledek navíc Allegri využil i třetí střídání a už nemohl zareagovat na zranění Daniho Alvese patnáct minut před koncem zápasu. Juventus tak dohrával v deseti.

Třetí ligová porážka Juventusu se rodila už v první půli, kdy hned třikrát inkasoval. Za stavu 0:3 odcházeli hráči "Staré dámy" do šaten naposledy v roce 2005 proti AC Milán. Tehdy se jim povedlo ve druhé půli pouze snížit jediným gólem a stejný scénář nabídl také zápas v Janově. V 82. minutě se z přímého kopu trefil Pjanič.

Střelec dvou gólů Simeone vykročil ve šlépějích svého slavnějšího otce Diega. Ten v italské lize oblékal dres Pisy, Interu Milán a Lazia. Proti Juventusu se prosadil třikrát, naposledy za římský celek v roce 2000. Jejich rodinné trefy dělilo 6084 dní.

Po hodině hry mohl dokonce mladší Simeone završit hattrick, ale v dobré šanci ho vychytal Gianluigi Buffon. I tak se stal prvním hráčem FC Janov od sezony 2009/10, kterému se povedlo dát v zápase proti turínskému velkoklubu dva góly.

Inter v utkání s Fiorentinou vedl po 19 minutách už o tři góly po trefách Brozoviče, Candrevy a Icardiho. Už v prvním poločase ale snížil Kalinič a Fiorentina ještě více zdramatizovala zápas po přestávce.

Ačkoliv hosté celý druhý poločas odehráli oslabeni po vyloučení Rodrígueze, Iličič po hodině hry upravil na 2:3. Inter ale ztrátu bodů nedopustil, v nastavení se Icardi dvanáctým gólem v sezoně dotáhl na lídra tabulky střelců Edina Džeka z AS Řím a jeho tým vystřídal Fiorentinu na osmém místě tabulky.

Bravurní vstup do zápasu předvedli hráči AS Řím při vítězství 3:2 nad Pescarou. Díky rychlým zásahům Edina Džeka, jenž ve čtvrtek nastřílel v Evropské lize hattrick Plzni, vedli už v 10. minutě o dvě branky.

Po přestávce však hosté zápas zdramatizovali. Po hodině hry snížili a stejně zareagovali, když AS Řím vrátil z penalty dvougólové vedení Diego Perotti. Navzdory závěrečnému tlaku hostů si ale favorit body vzít nenechal.

Vedle jejich zisku mohli vítězové oslavit dvě jubilea. Klubová ikona Daniele De Rossi nastoupil ke 400. ligovému zápasu za AS, Radja Nainggolan pak hrál utkání číslo 100. Výhra jejich tým posunula na druhé místo tabulky před AC Milán, který má ale taktéž 29 bodů. Od první příčky oba celky dělí čtyři body.

Hráči Lazia Řím zvítězili v Palermu 1:0 a bodovali podeváté za sebou. Naopak jejich soupeř prohrál posedmé v řadě a stanovil svou historicky nejhorší sérii v domácí soutěži.

Bergamo vyhrálo 2:0 v Boloni, za tu nastoupil Ladislav Krejčí, jenž byl v 83. minutě střídán. Celý zápas za Udine odehrál na hřišti Cagliari další český hráč Jakub Jankto, porážce 1:2 však nezabránil.

Slavící hráči AC Milán
zdroj: Reuters autor: STRINGER

Lapadula nasměroval AC Milán k dalšímu vítězství 

AC Milán nastoupil se základní sestavou, jejíž věkový průměr činil 23,6 roku. Po čtvrthodině hry se "Rossoneri" dostali do vedení, když po Susově centru přesně zamířil Lapadula, který do AC přestoupil v létě z Pescary.

O dvě minuty později ovšem chyboval milánský gólman Donnarumma. Zbytečně vyrazil centr pouze k osamocenému Saponarovi a ten zakončil do odkryté branky. Empoli na domácím stadionu skórovalo po 500 minutách.

Hosté rozhodli o tříbodovém zisku během tří minut druhé půle. V 61. minutě se po Abateho přihrávce prosadil z druhé vlny dobíhající Suso a vzápětí srazil Bonaventurův centrovaný míč do vlastní branky Costa. Konečný stav určil v závěru opět  Lapadula.

FC Turín Chievo porazil Veronu 2:1, o což se postaral dvěma trefami Falqué. Svěřenci trenéra Siniši Mihajloviče zvítězili potřetí v řadě. 

Italská fotbalová liga - 14. kolo:

FC Turín - Chievo 2:1 (36. a 38. Falqué - 86. Inglese), Empoli - AC Milán 1:4 (17. Saponara - 15. a 77. Lapadula, 61. Suso, 64. vlastní Costa), Palermo - Lazio Řím 0:1 (31. Milinkovič-Savič), Cagliari - Udine 2:1 (35. Farias z pen., 59. Sau - 51. Fofana), Crotone - Sampdoria Janov 1:1 (43. Falcinelli - 72. Fernandes), FC Janov - Juventus Turín 3:1 (3. a 13. Simeone, 29. vlastní Sandro - 82. Pjanič), AS Řím - Pescara 3:2 (7. a 10. Džeko, 71. Perotti z pen. - 60. Memushaj, 74. Caprari), Boloňa - Bergamo 0:2 (15. Masiello, 68. Kurtič), Neapol - Sassuolo 1:1 (42. Insigne - 82. Defrel), Inter Milán - Fiorentina 4:2 (19. a 90.+1 Icardi, 3. Brozovič, 9. Candreva - 37. Kalinič, 62. Iličič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články