Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň může zvýšit náskok v čele tabulky, Sparta se představí v Hradci

Praha – Ve třech zbývajících duelech 15. kola nejvyšší soutěže se představí pohároví zástupci. Vedoucí Viktoria Plzeň vyzve v Doosan aréně brněnskou Zbrojovku a pokud zvítězí, odskoči druhé Slavii na rozdíl čtyř bodů. Sparta po euforii z postupu do jarní fáze Evropské ligy zavítá na půdu Hradce Králové, Slovan Liberec nastoupí proti Slovácku. Přímý přenos utkání Hradec Králové – Sparta Praha sledujte od 13:00 na ČT sport. 

Daniel Holzer slaví svůj první gól v dresu pražské Sparty
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Plzeň po čtvrteční prohře 1:4 s AS Řím už nemůže postoupit ze skupiny EL, nepokračuje už ani v domácím poháru, kde jí vystavila stopku Opava, a bude se tak soustředit pouze na nejvyšší soutěž.

"Hráli jsme venku proti klubu s velkou kvalitou, liga je o něčem jiném. Musíme řešit hlavně pozitivní věci a to, co se nám povedlo," řekl kouč Roman Pivarník. "Teď se vrátíme k nátlakovému fotbalu a věřím, že šance si budeme vytvářet my. Žádný soupeř není lehký, to platí i pro Brno," dodal.

Sparta hodlá v Hradci ukončit sérii bez vítězství venku

Letenští jsou oproti Plzni v naprosto odlišném rozpoložení. Vzhledem k čtvrtečnímu vítězství 1:0 nad Southamptonem si v Evropské lize zajistili postup do play-off. Navíc během posledních pěti soutěžních duelů ani jednou neinkasovali.

V neděli ale potřebují zlepšit venkovní ligovou formu, kde nezvítězili čtyřikrát za sebou. Naopak Hradec po dvou výhrách ožil a je desátý. "Hradec měl sérii šesti zápasů bez plného bodového zisku, změnil rozestavení a začal hrát z bloku na rychlé protiútoky. Bude to nebezpečný soupeř," uvedl asistent trenéra Sparty Stanislav Hejkal.

Liberec hostí Slovácko, s nímž doma nikdy neprohrál

Slovan ve čtvrtek nečekaně snadno zdolal ambiciózní Karabach, v lize na vlastním stadionu třikrát za sebou nedostal gól a stoupající formu bude chtít potvrdit i proti Slovácku. S moravským celkem doma navíc neprohrál ani jedno z patnácti vzájemných utkání.

Hosté přicestují pod Ještěd napravit selhání z minulého kola, kdy překvapivě přenechali všechny body Hradci Králové. Venku jsou však nebezpeční a plný bodový zisk zaznamenali dvakrát ze tří posledních výjezdů na hřiště soupeře.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články