Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Plzeň si z Boleslavi odvezla bod, Sparta nedala šanci Karviné

Praha – Ve šlágru 14. kola české nejvyšší soutěže mezi fotbalisty Mladé Boleslavi a Plzně se téměř čtyři tisíce přihlížejících diváků gólu nedočkaly. Po remíze 0:0 tak mají úřadující šampioni dvoubodový náskok před Zlínem, který zvítězil v Jihlavě 3:1. Třetí Slavia opanovala pražské derby na půdě Dukly a je o další dva body zpět. Severočeské derby vyznělo jednoznačně pro domácí Jablonec. Sparta přesvědčivě zdolala Karvinou. 

Matěj Pulkrab střílí druhý gól Sparty do sítě Karviné
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Mladá Boleslav – Viktoria Plzeň 0:0

Očekávaná bitva o čelo tabulky příliš šancí ani fotbalové krásy nepřinesla. Bojovné utkání mezi Mladou Boleslaví a Plzní skončilo bezbrankovou remízou. Viktoria sice zůstává na prvním místě tabulky, její náskok na druhý Zlín se však ztenčil. Hráči z města automobilů poprvé v letošní sezoně neskórovali. Se ziskem 27 bodů jim patří čtvrtá pozice.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/344096-duelu-mezi-plzni-a-boleslavi-chybely-sance-i-goly-viktoria-uz-vede-ligu-jen-o-dva-body/)

Vysočina Jihlava – Fastav Zlín 1:3

Tažení fotbalistů Zlína letošním ročníkem české nejvyšší soutěže nemá konce. Ve 14. kole zvítězili svěřenci trenéra Bohumila Páníka v Jihlavě 3:1. K triumfu jim však výrazně pomohl zřídka vídaným gestem fair play domácí stoper Antonín Rosa. Opravil rozhodnutí pomezního rozhodčího, čímž poslal "Ševce" do vedení 2:1. Třetí gól přidal v nastavení střídající útočník Marko Jordan.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/344053-zlin-potreti-za-sebou-vyhral-dobyl-jihlavu-a-snizil-manko-na-plzen/)

Dukla Praha – Slavia Praha 1:2

Malé pražské derby ovládli na hřišti Dukly fotbalisté Slavie. Domácí se ujali těsně před poločasem vedení zásluhou Čajiče, sešívaní ale po přestávce zápas otočili. Hlavní podíl na zisku plného počtu bodů měl střídající Muris Mušanovič, který nejdříve vyrovnal a poté připravil vítězný gól pro Škodu. Dukla čeká na výhru už šest utkání, slávisté naopak neprohráli ani dvanáctý zápas pod vedením kouče Jaroslava Šilhavého.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/344052-stridajici-mesanovic-zajistil-slavii-vyhru-2-1-na-hristi-dukly/)

Sparta Praha - Karviná 3:0

Žádný z řady marodů se do sestavy fotbalistů Sparty nevrátil, letenský tým přesto jednoznačně zvítězil. Ligového nováčka z Karviné nikterak nešetřil a po jednoznačném vítězství 3:0 činí jeho aktuální ztráta na vedoucí Plzeň sedm bodů. Svěřenci Davida Holoubka udrželi potřetí za sebou čisté konto. Svůj první gól v rudém dresu zaznamenal Daniel Holzer, další branky přidali Pulkrab s Lafatou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/344148-sparta-prekvapeni-nedopustila-karvinou-porazila-rozdilem-tridy/)

Bohemians 1905 – Teplice 0:1

Jediný gól hostujícího záložníka Jakuba Hory rozhodl o držiteli plného počtu bodů v souboji Bohemians 1905 s Teplicemi. Domácí byli během utkání aktivnějším mužstvem. Po vyloučení Lüftnera hráli hodinu v početní převaze a vytvořili si několik slibně vyhlížejících příležitostí ke skórování. Gólmana Grygara však ani jednou nedokázali překonat.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/344102-hora-vystrelil-teplicim-hubene-vitezstvi-v-dolicku/)

Zbrojovka Brno – Příbram 2:2

Michal Škoda ve své podzimní formě nepolevuje a proti Příbrami přidal další dvě branky. Na kontě má už deset přesných zásahů a poskočil do čela tabulky střelců. Brňané díky němu sahali po vítězství, na které čekali už čtyři utkání, ale nadějně rozehraný duel ztratili v závěru, kdy na konečných 2:2 srovnal Brandner. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/344103-brnensky-skoda-se-dvema-goly-dostal-do-cela-strelcu-pribram-vsak-vybojovala-remizu/)

Slovácko – Hradec Králové 1:3

Fotbalisté Hradce Králové navázali na vítězství z Teplic a tři body si odvezli i ze stadionu Slovácka. "Votroci" nakročili k triumfu po půlhodině hry, kdy se prosadil Schwarz. V druhém poločase navýšil skóre Malinský, a přestože domácí snížili zásluhou Zajíce, hostující Janoušek tři minuty před koncem rozhodl. Hradečtí se tak vyšvihli v tabulce do klidných vod a na šesté Teplice ztrácí pouze tři body. Slovácko je dvanácté.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/344101-hradec-kralove-veze-tri-body-take-ze-slovacka-kde-zvitezil-3-1/)

Jablonec – Liberec 3:0

Prestižní severočeské derby mezi Jabloncem a sousedním Libercem jednoznačně ovládli domácí fotbalisté. Výsledek mohl nicméně vypadat zcela odlišně. Hostující Bartl neproměnil za bezbrankového stavu pokutový kop, což domácí bleskově potrestali úvodní trefou nakonec dvougólového Tecla. Síť za brankářem Dúbravkou rozvlnil také Mihálik. Svěřenci trenéra Kluckého tak poskočili v tabulce na osmé místo.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/344116-tecl-dvakrat-skoroval-a-kralem-severu-cech-je-jablonec/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy