Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hora vystřelil Teplicím hubené vítězství v Ďolíčku

Praha - Jediný gól hostujícího záložníka Jakuba Hory rozhodl o držiteli plného počtu bodů v souboji Bohemians 1905 s Teplicemi. Domácí byli během utkání aktivnějším mužstvem. Po vyloučení Lüftnera hráli hodinu v početní převaze a vytvořili si několik slibně vyhlížejících příležitostí ke skórování. Gólmana Grygara však ani jednou nedokázali překonat. 

Fotbalisté Teplic se radují z gólu do sítě Bohemians 1905
zdroj: ČT4 autor: Kamaryt Michal

Teplice tuhý boj ve Vršovicích zvládly a přeskočiliy svého soupeře v tabulce, kde aktuálně okupují šestou příčku. Rozhodující trefu utkání vstřelily už v 8. minutě. Po rychlé kombinaci našel Fillo zpětnou přihrávkou Horu a bývalý hráč Bohemians 1905 skóroval přesně mířenou střelou o tyč.

Bohemians poté soupeře zatlačili. V 31. minutě uvolnil Berger nezištnou přihrávkou Holendu a unikajícího útočníka zastavil faulem před vápnem hostující stoper Lüftner, za což uviděl červenou kartu.

"Byl to jednoznačně faul na mě. Viděl jsme to na videu, Holenda šel do mě, trefil mě loktem do hlavy a spadnul. Byl to od něj totálně nefér zákrok, ale naštěstí jsme vedení udrželi," řekl Lüftner. "Myslím, že to nakonec bylo spravedlivé a kvůli tomu Bohemka nevyhrála. Protože kdyby jo, tak je to ani nemohlo těšit," dodal.

Teplice i přesto mohly přidat druhou branku, ale Vondrášek se po rohovém kopu neprosadil. Klokani zahrozili až v závěru, jenže Krch trefil jen boční síť.

Přesilová hra určila ráz druhého poločasu. Domácí se tlačili do útoku a v 51. minutě málem inkasovali. Nejlepší střelec Teplic Vaněček šel od půlky sám na gólmana Budinského, ale míč poslal trestuhodně nad.

Domácí se ke slovu dostali v 56. minutě, kdy Havel pálil těsně nad břevno. O chvíli později hlavičkoval Krch přímo do náručí brankáře Grigara. Strážce hostující svatyně pohotově zasáhl také v závěru proti pokusu Gajiče, a když pak neuspěl ani Luts, který vystřelil jen těsně mimo, ubránili Tepličtí hubené vítězství.

14. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 0:1 (0:1)

Branka: 8. Hora. Rozhodčí: Julínek - Paták, Pospíšil. ŽK: Šmíd - Vondrášek, Hora, Soungole. ČK: 31. Lüftner (Teplice). Diváci: 4056.

Bohemians 1905: Budinský - Dostál (70. Gajič), Šmíd, Krch, Havel - Berger (54. Mikuš), Švec, Mašek, Hašek (75. Hubínek), Luts - Holenda. Trenér: Koubek.

Teplice: Grigar - Urma (36. Ciskaridze), Lüftner, Jeřábek, Krob - Vondrášek, Kučera, Fillo (77. Potočný), Soungole, Hora - Vaněček (90. Vachoušek). Trenér: Šmejkal.

Hlasy po utkání 14. kola první fotbalové ligy Bohemians Praha 1905 - FK Teplice:

Miroslav Koubek (trenér Bohemians 1905): "Je to zbytečná ztráta, představovali jsme si to trošku jinak. Špatně jsme vstoupili do zápasu, byli jsme deset minut všude pozdě, soupeř si vytvořil tlak a z toho se narodila vedoucí branka. Martin Hašek to špatně vyhodnotil, nechal tam projít kolmici a pak střílel Hora. Ale to se stát může, zápas se pro nás po vyloučení vyvíjel dobře a pevně jsem věřil, že to dokážeme otočit. Ale fotbal se hraje na góly, v šestnáctkách. My jsme si neporadili s dobře organizovaným blokem a důraznou hrou Teplic. Jejich hráči tam popadali, odbojovali to a musím jim pogratulovat. Přesto jsme šancí měli dost, ale selhali jsme v koncovce. Vylámali jsme si zuby na situaci, kterou neznáme. Projevila se nezkušenost, menší rutina a to nás stálo body."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Velmi dobře jsme vstoupili do zápasu a dali jsme gól. Pak se to vyrovnalo a my jsme šli po půlhodině hry do deseti. Rád bych se k tomu vyjádřil, ale ještě jsem to neviděl ze záznamu a nerad bych něco jen tak plácnul. Od vyloučení se pak všechno odvíjelo. My jsme dohráli poločas, o přestávce jsme se uklidnili a Bohemka pak hrála tak, jak to do deseti bývá. Měli jsme sice obrovskou šanci, když šel Vaněček sám na branku, ale nedal. Když ale hrajete šedesát minut o deseti, tak jsem strašně rád, že to kluci urvali a ubojovali."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články