Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slávistky v Lize mistrů končí. Prohrály i odvetu s Rosengardem

Malmö - Své loňské maximum nakonec fotbalistky Slavie nevyrovnaly. Sešívané se do čtvrtfinále Ligy mistrů neprobojovaly, když po úvodní prohře 1:3 podlehly i na hřišti Rosengardu, tentokrát 0:3. Favoritky, v jejichž dresu působí i pětinásobná nejlepší hráčka světa Marta, si zápas zcela pohlídaly, když se trefily už ve třetí minutě a poté zápas kontrolovaly až do konce.

Zklamané fotbalistky Slavie
zdroj: ZUMA autor: Ludvig Thunman

Pražanky jely do Švédska s cílem pokusit se favorita zaskočit, jenže to se jim vůbec nepovedlo. Naopak už ve třetí minutě neuhlídaly Masarovou, která po přihrávce Enganamouitové otevřela skóre.

Kamerunská reprezentantka Enganamouitová navíc brzy přidala další dva góly v rozmezí jediné minuty a zastínila největší hvězdu domácích Martu. Brazilka, pětkrát vyhlášená nejlepší hráčkou planety, se tak ani napodruhé proti Slavii neprosadila.

Rosengard to ale mrzet nemuselo, jelikož už v 19. minutě bylo po postupových šancích Slavie, která by musela vstřelit pět branek. Slávistky ale za celý zápas jen jednou vystřelily na švédskou branku a s Ligou mistryň se svěřenkyně trenéra Pavla Medynského pro tuto sezonu rozloučily.

Rosengard - Slavia Praha 3:0 (3:0)

Branky: 18. a 19. Enganamouitová, 3. Masarová. Rozhodčí: Pustovoitovová (Rus.). První zápas: 3:1, postoupil Rosengard.

Sestava Slavie: Votíková - Chlastáková, Pincová, Budošová, Tomášková - Bartovičová - Divišová (84. Veselá), Pěníčková (78. Szewieczková), Svitková, Bartoňová (35. Krejčiříková) - Kožárová. Trenér: Medynský. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy