Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Stálo to nervy, ale věřím, že výhra bude správný impuls, řekl Jarolím

Praha - Trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím připustil, že ho utkání kvalifikace mistrovství světa proti Norsku stálo hodně nervů. Český celek nakonec v Edenu vybojoval důležitou výhru 2:1, dočkal se prvního vítězství ve skupině a kouč si pochvaloval, že udržel naději na druhé místo a baráž o šampionát.

Trenér národního týmu Karel Jarolím (vpravo) se raduje se svými svěřenci z výhry
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Jsem rád, že jsme získali tři body, to je nejpodstatnější, a udrželi jsme naději na to bojovat o druhou pozici. Stálo to nervy, ale podařilo se. Neumím si představit, že by se nám to dneska nepovedlo. Věřím, že tohle vítězství je správný impuls, aby nám to pomohlo," řekl po zápase Jarolím.

Jeho tým se posunul na čtvrté místo ve skupině a na dvojici Severní Irsko, Ázerbájdžán ztrácí dva body. "Jen se to trochu srovnalo. My musíme koukat dál. Jestliže budeme chtít pomýšlet na to, abychom do poslední chvíle bojovali o druhé místo, musíme získat body venku, protože se Severním Irskem a Ázerbájdžánem jsme doma body ztratili," doplnil Jarolím.

Trenérovi proti Norsku vyšly změny v sestavě. Nečekaně postavil debutanta Michaela Krmenčíka a podobně reprezentačně nezkušeného Jaromíra Zmrhala a oba skórovali. "Někdy to vyjde, někdy ne. Jsem rád, že to takhle dopadlo a ti kluci se podíleli tím, že vstřelili branky," uvedl Jarolím.

"U Krmenčíka jsme spoléhali na jeho pracovitost, důraz a pohyb. Sledoval jsem ho v plzeňských zápasech. Jardu Zmrhala jsme chtěli využít i vzhledem k tomu, že nastoupil v domácím prostředí. Navíc jsme trochu chtěli pustit Nory do hry a Jarda je přesně ten typ, který je schopen chodit do brejkových situací," dodal Jarolím.

Jeho celek také zlomil čekání na první gól v kvalifikaci a kouč před utkáním slíbil premiérovému střelci občerstvení v "mekáči". "Asi se rozdovádím. Michael Krmenčík možná mekáče ani nebude chtít. Ten by možná potřeboval dát něco dolů. Tak asi ušetřím," vtipkoval Jarolím.

"Jarda by si to dovolit mohl, ale asi nebude chtít. Já to řekl na odlehčení, protože mě znáte, jaký jsem pes na stravu," dodal s úsměvem Jarolím.

K oběma gólům pomohl záložník Bořek Dočkal, který dostal ve čtvrtek třízápasový trest za úder loktem do hlavy protihráče v ligovém duelu v Liberci. Proti Norům pro změnu viděl žlutou kartu za řeči. "To je prostě Bořek. Kdybych ho měl v klubu, byl bych asi schopný na něj působit víc. Vyslal úžasný pas na Jardu Zmrhala, určitě splnil, co jsme od něj čekali. Ale od tohohle by se měl oprostit. Kazí to celkový dojem," podotkl kouč.

Jeho tým v úterý uzavře letošní rok přípravným zápasem s Dánskem. "Je možné, že některé, kteří odehráli utkání s Nory, pustíme domů. Příležitost dostanou ostatní, všichni, kteří nehráli nebo nenastoupili od začátku. Budou mít šanci se ukázat, bude to zajímavá zkušenost," dodal Jarolím.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články