Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tuším, že mi teď zkolabuje mobil. Budu si asi muset koupit nový, smál se střelec Krmenčík

Praha – S jeho zařazením do základu klíčové bitvy proti Norsku se příliš nepočítalo. Michael Krmenčík však ukázal, že volba trenéra Karla Jarolíma byla správná. Třiadvacetiletý útočník hned při své premiéře v reprezentaci vstřelil gól, který nasměroval český tým k výhře 2:1, a byl to právě on, kdo ukončil 281minutové čekání národního týmu na gól v kvalifikaci mistrovství světa. "První start, první gól… Já k tomu nemám co říct. Jsem dojatý," přiznal.

Michael Krmenčík se raduje z gólu v síti norského brankáře Rune Jarsteina
zdroj: ČTK/AP/ autor: Petr David Josek

Kouč Jarolím už nevěděl, čím české střelce probudit, a tak před duelem s Norskem prohlásil, že pokud některý z hráčů vsítí branku, dá mu odměnu v podobě jídla ve fast foodu. A právě Michael Krmenčík se stal tím, komu by několik hamburgerů mělo přistát na stole.

"Já moc ve fast foodu jíst nemůžu. Pan Bečka, náš kondiční trenér v Plzni, na mě nadává, že mám ještě jedno kilo navíc. Takže já si to nechám třeba zaplatit, ale rozdělím se s klukama," vtipkoval po střetnutí šťastný střelec.

S jeho startem se přitom příliš nepočítalo. Více se čekal mezi úvodní jedenáctkou Milan Škoda, ovšem Krmenčík potvrdil, že prožívá skvělý podzim. "Napsalo se toho před zápasem hodně, kdo má a nemá hrát. Já jsem prostě přišel, viděl, dal gól a vyhráli jsme. Jsem z toho dojatý," řekl spokojeně s tím, že před zápasem nějaký velký stres neprožíval.

"Nejsem ten typ, že bych byl nějak moc nervózní. Nestresuji se tím. Myslím, že každý fotbalista, který umí s nervozitou pracovat, si to dokáže srovnat v hlavě, řekne si, co od zápasu chce. Já jsem chtěl gól a vyhrát, to se naštěstí povedlo," prozradil. 

Jeho branka přišla už v jedenácté minutě, kdy se za obranu Seveřanů dostal Ladislav Krejčí. Místo střely však tváří v tvář norskému brankáři zvolil přihrávku na úplně volného Krmenčíka, který míč bez problémů uklidil do odkryté branky. Sám však přiznal, že měl jisté obavy, aby neminul.

"Jsem typ hráče, že bych to dokázal i spálit, ale zaplaťpánbůh, že to tam padlo. Přišlo mi, že to byl vlastně skoro první dotek s balonem. A naštěstí hned gól," okomentoval svůj zásah.

O tom, že proti Norům naskočí od startu, neměl dlouho tušení. První signál přišel dva dny před zápasem, když si ho trenér vzal společně s Jaromírem Zmrhalem bokem. "Řekl nám, co po nás chce. Nevěřícně jsem koukal, když jsem dal já gól i Zmrhič. Nemohli jsme tomu uvěřit. Myslím, že si dnes dáme zasloužené pivo a půjdeme spát," zmínil podobný osud s dalším nováčkem v reprezentačním základu.

Kvůli tomu, že je v reprezentaci poprvé a zatím nezná příliš hru spoluhráčů, musel před střetnutím poctivě sledovat videa, aby se naučil, kam nabíhat a co dělat. "Jsem tady čtyři pět dní. Trénovali jsme spolu všehovšudy dvakrát, tak jsem nevěděl, co čekat. Koukal jsem na sestřihy kluků, třeba Tomáše Sivoka, které mi pomohly k tomu, abych věděl, co dělat a kam nabíhat," popsal.

Díky vstřelené brance si Krmenčík ještě vylepšil dosavadní bilanci podzimu, během kterého se prosadil do sestavy Plzně a svými brankami skolil třeba Spartu. "Moc si to zatím neuvědomuju, ale uvědomuje si to moje rodina. Můj brácha mi třeba říkal: ty vole, víš co jsi dokázal? To není normální, že dáváš tak důležité góly a jsi v reprezentaci," řekl s tím, že gratulací nyní bude dostávat spoustu. "Tuším, že mi zkolabuje mobil. Budu si asi muset koupit nový," vtipkoval.

Proti Norům se ale nemusel zastavit u jedné branky. V závěru prvního poločasu se dostal ještě do dvou slibných pozic, ovšem jak střela, tak i hlavička skončily mimo tři tyče. "Levačkou jsem do toho plácl a letělo to na rohový praporek. Šance dobrá, ale naivně jsem to zahodil. Tu následnou hlavičku jsem mohl uklidit lépe, ale myslel jsem, že to hráč přede mnou bude mít, a jen jsem to lízl a ono to skončilo vedle," vysvětloval.

Mrzet ho to však nemuselo. Češi nakonec duel zvládli, a když v jednaosmdesáté minutě odcházel ze hřiště, fanoušci ho za bojovný výkony plný nasazení odměnili pořádným potleskem.

Krmenčík doufá, že jeho premiérové představení nebude poslední a s reprezentací se probojuje nakonec na světový šampionát. "Proto tady jsme, abychom podávali co nejlepší výkony. Já osobně se chci na to mistrovství světa podívat," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články