Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Videoanalýza, trénink a volno. Reprezentace pokračuje v přípravě na Nory

Praha – Do utkání s Norskem zbývají ještě tři dny, český národní tým ale pokračuje v pečlivé přípravě na jeden z klíčových zápasů kvalifikace mistrovství světa. Reprezentanti se dopoledne věnovali videu, na němž si rozebírali poslední bezbrankovou remízu s Ázerbájdžánem. Odpoledne čeká část hráčů trénink a druhá polovina bude mít volno.

"Dneska jsme měli video a ještě jsme se vrátili k zápasu s Ázerbájdžánem. Od zítra už se budeme připravovat na Norsko," řekl záložník Jiří Skalák.

"Trenér nám vyčítal, že jsme nedali gól a že tam mohlo být víc náběhů za obranu a rychlejší přechodová fáze. Ázerbájdžán stál v bloku a nám chyběl pohyb, abychom to roztrhali," doplnil záložník anglického Brightonu.

Mužstvo je při trénincích až do středy rozděleno na dvě poloviny. "My, co jsme hráli v sobotu, jsme měli včera volno a dneska máme trénink. Skupina, co hrála v neděli, měla včera trénink a dnes odpoledne má volno," řekl obránce Pavel Kadeřábek.

"Už to bylo na minulém srazu. Určitě je to ku prospěchu věci. Člověk se alespoň na chvíli dostane pryč z hotelu, takže já to vítám," dodal zadák německého Hoffenheimu.

Páteční zápas s Norskem v pražském Edenu bude pro český tým mimořádně důležitý. V úvodních třech utkáních kvalifikační skupiny získali svěřenci trenéra Karla Jarolíma jen dva body po domácích bezbrankových remízách se Severním Irskem a Ázerbájdžánem a prohře 0:3 v Německu a k oživení postupových šancí nutně potřebují zvítězit. Čtyři dny po utkání s Norskem nastoupí reprezentace v Mladé Boleslavi k přípravě proti Dánsku.

"Četl jsem, že Norové jsou v nějaké krizi, taky jsou pod tlakem, takže jsou na tom podobně jako my. My nesmíme moc koukat na to, proti komu hrajeme, a musíme konečně začít dávat góly. Ve třech zápasech jsme neskórovali, to je náš největší kámen úrazu," uvedl Kadeřábek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články