Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vyléčený Kalas: Šance zvrátit vývoj je vždycky, musíme bojovat

Praha – Obránce Tomáš Kalas půjde v kvalifikačním utkání s Norskem proti svému klubovému spoluhráči Stefanu Johansenovi. Ten dělá norské reprezentaci kapitána, kvůli čemuž si ho hráči Fulhamu dobírali po jeho srpnovém přestupu z Celticu Glasgow. Sám Kalas se do reprezentace vrací, minulý sraz musel vynechat kvůli svalovému zranění. A jak sám říká, chtěl by hrát v základní sestavě. "Ale to chce každý," zkonstatoval.

Tomáš Kalas
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

"Stefan byl u nás tři dny a hned šel hrát. Trenér ho však po 25 minutách stáhl, protože ještě nehrál to, co chceme," vzpomínal Kalas. "Druhý den trenér řekl, že to Stefan jistě pochopí, když je kapitán norského nároďáku. Všichni se smáli a pak za ním chodili a plácali ho: 'Nazdar, kapitáne'. Chtěli jsme ho podpořit, aby se zasmál a dostal se do lepší nálady," prozradil Kalas, který laboroval se zraněním.

"Jsem rád, že jsme můj návrat neuspěchali. Teď jsem odehrál za Fulham dva zápasy při skóre 7:0, máme šest bodů. Dal jsem i gól. Takže návrat výborný. Teď jde o to, jestli tomu repre pauza pomůže, nebo ne," dodal Kalas.

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým se sešel před Norskem a Dánskem

Zranění léčil i v Chelsea, které stále patří a odkud ve Fulhamu hostuje. "Chelsea má interní pravidlo, že hráče, který má zranění na víc než pět dní, svolává zpět. Byl jsem tam dva a půl týdne, pak jsem šel zpátky, abych se doléčil. S hráči Chelsea ani trenéry jsem se však nepotkával," prohlásil.

"Beru tuto sezonu jako hodně důležitou. Důležitější než předchozí. Hraji o prodloužení smlouvy v Chelsea, která mi končí v létě 2018, nebo o zajímavé angažmá ve druhé či první lize," řekl Kalas v dnešním rozhovoru s novináři. "Dokud budu hráčem Chelsea, tak budu doufat, že mi dá šanci. Ale pět let to nebylo, tak nečekám, že se něco radikálně změní. Ale třeba odehraju dobrou sezonu a stane se cokoli," dodal.

Svou dobrou formu se pokusí prodat i v národním dresu, ale ví, že v konkurenci Tomáše Sivoka, Marka Suchého a Jakuba Brabce bude mít boj o místo v sestavě složitý.

Čechům se vstup do kvalifikace nepovedl. Remizovali 0:0 se Severním Irskem a Ázerbájdžánem doma a prohráli 0:3 v Německu. Kalas přesto věří, že boj o mistrovství světa ještě není ztracený. "Šance je vždycky. Samozřejmě začátek nebyl bůhvíjaký, to vědí všichni, ale to neznamená, že nemůžeme zabojovat a ještě to zvrátit," řekl Kalas. "V roce 2004 na mistrovství Evropy, kde se prohrávalo s Holandskem 0:2, také málokdo věřil, že se to ještě povede otočit. A stalo se. Proč bychom nemohli my začít vyhrávat a stoupat tabulkou nahoru?" dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články