Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Reprezentace je před Norskem kompletní, Sivokův start je ale nejistý

Praha - Česká fotbalová reprezentace se sešla před závěrečnými dvěma zápasy letošního roku, pátečním kvalifikačním duelem s Norskem a následným přípravným utkáním s Dánskem. Na srazu nechyběla ani pětice dodatečně nominovaných hráčů včetně dvou nováčků - slávisty Antonína Baráka a plzeňského Michaela Krmenčíka.

Zatím nejistý je start stopera Tomáše Sivoka. Nejzkušenější hráč současného výběru už sice doléčil zranění lýtka, ale jeho klub Bursaspor si nepřeje, aby nastoupil. Situaci tak řeší vedení reprezentace. "V klubu nechtěli, abych jel. Ale v současné době necítím žádné riziko, chci hrát," uvedl Sivok.

Drobné zranění nártu má obránce Theodor Gebre Selassie, zbylých 22 hráčů je v pořádku. "Theo má něco s nártem. Říkal, že už to má asi týden, že s tím absolvoval poslední zápas. Ale snad by to nemělo být nic vážného," řekl trenér Karel Jarolím.

Jarolím k 18 původně nominovaným hráčům dodatečně povolal další pětici. Vedle útočníka Krmenčíka se záložníkem Barákem si místo v týmu vysloužili další tři středopolaři Jaromír Zmrhal ze Slavie, David Pavelka z turecké Kasimpasy a plzeňský Jan Kopic.

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým se sešel před Norskem a Dánskem

Páteční zápas s Norskem v Praze v Edenu bude pro český tým mimořádně důležitý. V úvodních třech utkáních kvalifikační skupiny získali Jarolímovi svěřenci jen dva body po domácích bezbrankových remízách se Severním Irskem a Ázerbájdžánem a prohře 0:3 v Německu a k oživení postupových šancí nutně potřebují zvítězit. Proti Dánsku nastoupí reprezentace příští úterý v Mladé Boleslavi.

Český celek zahájí přípravu podvečerním tréninkem na Strahově. "Moc času není, musíme toho stihnout hodně. Je to rozdělené na dvě skupiny. Hráči, kteří hráli včera, mají trošku jiný program než ti, co hráli v sobotu. Od středy začneme jakoby společně. Zítra dopoledne bude ještě video, kde si řekneme, co od zápasu s Norskem budeme očekávat," uvedl Jarolím.

Zaměřit se chce hlavně na zlepšení ofenzivy, protože národní celek v kvalifikaci ještě neskóroval. "Bude důležité, abychom šli za tím gólem. Takže především ta ofenzivní fáze, ale nemůžeme podcenit ani obranu, abychom byli organizovaní, a standardní situace. Ve čtvrtek už máme předzápasový trénink, je to opravdu krátká doba," uvedl Jarolím.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články