Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hradec se zmátořil a získal důležité body v Teplicích

Teplice - Hradec Králové utnul sérii pěti porážek a získal cennou venkovní výhru z Teplic. O vítězství 1:0 a důležitých třech bodech, díky kterým se nováček soutěže vzdálil sestupovým místům, rozhodl Schwarz.

Utkání Teplice - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Po aktivním nástupu Hradce se do šancí dlouho dostávaly jen Teplice. Hradecký brankář Otmar po rohovém kopu vyrazil hlavičku Vaněčka a Ciskaridze se k dorážce nedostal. Po půl hodině hry zase Otmar konečky prstů vytáhl na roh Fillovu tvrdou ránu.

Hosté zahrozili až na konci první půle. Volnému Chlebounovi se ještě z rohu nepovedla hlavička, ale v první minutě nastavení už Schwarz na zadní tyči zužitkoval přesnou přihrávku Martana.

Těsně po změně stran zahodily Teplice velkou možnost na vyrovnání. Po Kučerově přímém kopu se dostal sám před Otmara obránce Lüftner, ale zaváhal se zpracováním a trefil jenom vyběhnutého gólmana.

Na další zajímavější akci čekali fanoušci do 73. minuty. Za domácí obranu se dostal Vlkanova, ale zblízka nepřekonal pozorného brankáře Grigara. Hradečtí dobře bránili, nepouštěli Teplice do blízkosti své branky a vyráželi do protiútoků. Z nich však Martan i později Vlkanova zakončovali nepřesně.

Východočeši nejtěsnější náskok udrželi i díky Otmarovi, který výborně zasáhl proti akrobatickému kopu Potočného. Na druhé straně zase Grigar vychytal po úniku Martana. Hradec tak v nejvyšší soutěži po osmé za sebou s Teplicemi neprohrál.

FK Teplice - FC Hradec Králové 0:1 (0:1)

Branka: 45.+1 Schwarz. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Kubec. ŽK: Jeřábek, Vaněček - Janoušek, Holeš, Vlkanova. Diváci: 2570.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Ciskaridze - Ljevakovič (63. Vachoušek) - Hora (58. Kukec), Hrubý (46. Potočný), Kučera, Fillo - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Hradec: Ottmar - Holeš, Chleboun, Polom, Plašil - Janoušek, Schwarz - Malinský (88. Krátký), Vlkanova (85. M. Černý), Martan - P. Černý (78. Pázler) Trenéři: Frimmel a Pilný. 

Milan Frimmel (trenér Hradce): "Věřili jsme, že neúspěšnou sérii zlomíme. Teplice měly šance, Radim Ottmar měl neskutečné utkání, chytil hlavičku, vytáhl další střely nad břevno. Ale do vedení jsme šli my. Teplice měly v závěru velký tlak, ale zvládli jsme ho. Za tři body jsme nesmírně rádi. Radim nejklíčovější roli sehrál, podržel nás při šancích a odehrál dobrý zápas. A nejen on, všichni to odpracovali a šli za vítězstvím."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Spokojení být nemůžeme, měli jsme obrovské problémy v rozehrávce při útočných akcích. Nedostávali jsme se do předfinální a finální fáze. Pár gólových momentů jsme přesto měli, ale pak to byla křeč. Otevřeli jsme hru, pár závěrů bylo, ale situací bylo málo k tomu, abychom to otočili. Utkání se nepovedlo. Nám to všechno déle trvalo, na krajích jsme se neprosazovali, nedostávali centry do pokutového území."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články