Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zlín doma porazil Brno a vyšplhal se na druhé místo tabulky

Zlín - Zlín na domácím hřišti uspěl proti Brnu, zvítězil 2:1 a prodloužil svou domácí neporazitelnost na deset zápasů. Díky třem bodům poskočil na druhou příčku tabulky, ze které jej ale ještě může dostat utkání Bohemians se Slavií. Branky Zlína vstřelili Haris Harba a David Štípek, jediný gól Brna zaznamenal Michal Škoda.

Utkání Zlín - Brno
zdroj: ČTK autor: Omelka Josef

Brňané téměř půlhodinu soupeře přehrávali ve středu pole jednoduchou kombinační hrou na jeden dotek. Jejich snaha o přímočaré útoky ale končila většinou na pozorných domácích zadácích. Pokud se už dostali k zakončení, tak brankáře Dostála vážněji neohrozili. Střely Lacka a Řezníčka netrefily branku a jedinou práci měl Dostál při zneškodnění přetažených centrovaných míčů Šurala a Hyčky.

Zlín měl dlouho ve své hře pouze náznaky útočných akcí. Ovšem první slibnější situaci využil k otevření skóre. Ve 29. minutě Vukadinovič nacentroval před soupeřovu branku a nejlepší střelec Ševců Harba míč šikovně poslal pravačkou do sítě.

Po inkasovaném gólu dostala hra větší spád. Brněnský kanonýr Škoda se ve 36. minutě protáhl mezi soupeřovými zadáky, šanci zneškodnil včasným vyběhnutím až Dostál. Vzápětí mířili Lutonský i Škoda vedle. Po změně stran Zlín převzal režii zápasu do svých rukou. Brňané vsadili ve snaze o vyrovnání na ofenzivní hru. Jejich úsilí ale naráželo na zformované zadní řady domácích fotbalistů, kteří hned po získání míče vyráželi do rychlých protiútoků. Většinu z nich zakládal aktivní Vukadinovič.

Po jeho průniku mezi zadáky Brna přidal v 64. minutě Štípek druhou branku Zlína. Zbrojovka ještě zesílila své útočné snažení, které v 70. minutě korunoval Škoda kontaktním gólem. Nejlepší brněnský střelec zaznamenal osmou ligovou trefu v sezoně a v tabulce kanonýrů dotáhl prvního sparťana Lafatu. V nervózním závěru už Fastav těsné vítězství udržel.

Fastav Zlín - Zbrojovka Brno 2:1 (1:0)

Branky: 29. Harba, 64. Štípek - 70. Škoda. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Peřina. ŽK: Jugas, Holík, Dostál - Hyčka. Diváci: 4621.

Zlín: Dostál - Pazdera (58. Kopečný), Jugas, Hájek, Matejov - Vukadinovič, Holík, Traoré, Štípek (85. HUbáček) - Harba, Jordan (77. Fantiš). Trenér: Páník.

Brno: Melichárek - Šural, Vraštil, Kijanskas, Lutonský - Polák (73. Růsek), Sedlák - Hyčka (87. Pašek), Škoda, Lacko (62. Krejčí) - Řezníček. Trenér: Habanec. 

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Pro diváky to bylo krásné utkání, hrálo se v tempu nahoru a dolů. V prvním poločase jsme neměli dobře vykrytý prostor ve středu pole, odkud Brňané podnikali protiútoky. Měli jsme štěstí, že stříleli vedle. Tyto momenty jsme přežili. Udeřili jsme v okamžiku, kdy to nikdo čekal. Branka nás povzbudila. V poločase jsme museli trochu přeskládat naši hru a utěsnit střed pole. Měli jsme v něm málo hráčů a propadali v něm. Zvolili jsme hru na brejky, prosazoval se v nich Vukadinovič. Bohužel jsme je nedotáhli. Důležitý moment byl, když Dostál fantasticky chytl Polákovu střelu k tyči. To myslím rozhodlo zápas."

Svatopluk Habanec (trenér Brna): "Troufnu si říci, že jsme na šance Zlín předčili. Srazily nás dvě hrubky, z toho Zlín těžil. Závěr už byl hektický. Hráli jsme v závěru na riziko. Bohužel jsme góly nedali. Trápí nás křídelní hra. Na tomto postě máme hodně zraněných a musíme využívat obránce nebo středopolaře. Přitom náš fotbal je založený právě na křídelní hře. Není to žádné brečení, taková je realita. Jsem dnes trochu smutný, remíza 2:2 by byla spravedlivější."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články