Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Mourinho: Fenerbahce hrálo finále LM, my letní přípravu

Istanbul - José Mourinho si po prohře v Evropské lize 1:2 na hřišti Fenerbahce Istanbul stěžoval na přístup svých svěřenců. Podle portugalského manažera se fotbalisté "Rudých ďáblů" prezentovali intenzitou jako v letním přátelském utkání.

José Mourinho
zdroj: Reuters

Manchesteru se příliš nedaří v Premier League, kde z posledních čtyř zápasů získal pouhé tři body. Ani v evropské soutěži ale nemůže být příliš spokojený: s šesti body se nachází na nepostupovém třetím místě skupiny A. "Naše problémy začaly s naším celkovým přístupem. Oni hráli finále Ligy mistrů, my letní přípravný zápas," popsal obrazně Mourinho výkon obou týmů.

"Začali rychlostí 100 mil v hodině a my naopak pomalu. Rozhodčí nařídí přímý kop, oni jej rychle rozehrají, my nezareagujeme, ztratíme druhý míč a nepohlídáme Sowa ve vápně. Pak je Fenerbahce tam, kde být chce. Kontroluje hru, může bránit v mnoha lidech, čekat na protiútoky, nasimulovat pár faulů, dostat sudího pod tlak, získat čas a vyprovokovat několik konfliktů," uvedl. "Ale není to jejich chyba, nýbrž naše," dodal.

Fenerbahce se navíc v 59. minutě dostalo do dvougólového vedení, když i z druhé střely na branku istanbulský celek skóroval. Prosadil se nizozemský záložník či útočník Jeremain Lens. "Až poté jsme nějak reagovali. Ale celkově jsme si nezasloužili nic. Fenerbahce odehrálo dobrý, emotivní zápas a zasloužilo si vyhrát," uznal Mourinho.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články