Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bylo divné hrát před prázdnými tribunami, ale nic s tím neuděláme, řekl Zidane

Varšava – Ten zápas měl, co se týče atraktivity, téměř vše. Padlo šest branek, byl k vidění velký obrat outsidera, který sahal po senzační výhře, a silný závěr favorita s konečnou dělbou bodů po výsledku 3:3. Střetnutí Ligy mistrů mezi Legií Varšava a Realem Madrid však chyběl jeden klíčový aspekt, atmosféra. Tribuny kvůli "představení" polských ultras v prvním utkání milionářské soutěže zely prázdnotou, čehož po závěrečném hvizdu litovaly obě strany.  

Brankář Realu Keylor Navas před prázdnými tribunami na stadionu Legie Varšava
zdroj: ČTK/AP/ autor: Czarek Sokolowski

Pokud by polští chuligáni v prvním zápase proti Dortmundu neřádili, je dost pravděpodobné, že by domácí příznivci na stadionu zpívali ještě dlouhé minuty po závěrečném hvizdu. Fotbalisté Legie Varšava totiž proti slavnému Realu Madrid předvedli velký výkon a byli pět minut od toho, aby španělského giganta zdolali.

Fanoušci polského mistra však museli heroický výkon svých svěřenců a konečnou remízu 3:3 sledovat pouze u televizních či velkoplošných obrazovek. "Nedá se to popsat. Všichni víme, jaké by bylo hrát před zaplněnými tribunami. Byl by to pro nás zápas století. Je smutné, že ho opravdoví fanoušci a děti nemohli vidět na vlastní oči," litoval po závěrečném hvizdu dramatu kouč Legie Jacek Magieral.

Tribuny musely být zavřené po rozhodnutí UEFA, která potrestala Legii za rasistické a násilné chování příznivců, čehož litoval i kouč Realu Zinedine Zidane, pod jehož vedením poprvé španělský velkoklub inkasoval v jednom zápase tři branky.

"Bylo to hodně zvláštní, ale nic jsme s tím nemohli dělat a nemůžeme se na to teď vymlouvat. Věděli jsme už před zápasem, že se bude hrát bez fanoušků a že se budeme muset naplno koncentrovat," konstatoval nespokojeně na tiskové konferenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Legia Varšava - Real Madrid

Jeho tým mohl v Polsku slavit jistotu postupu do vyřazovací části a úvod zápasu napovídal, že by to pro Real nemusel být problém. Madridští totiž zažili rekordní start. Gareth Bale vstřelil gól už po 57 sekundách a dal tak nejrychlejší branku svého klubu v historii soutěže. V 35. minutě navíc zaznamenal asistenci, když se po jeho přihrávce prosadil Karim Benzema prvním gólem v této sezoně Ligy mistrů.

Ve čtyřicáté minutě se ale po krásné akci trefil Vadis Odjidja-Ofoe a domácí se nadechli k velkému obratu. "Nedokážu teď říct, co se stalo. Bylo to velmi divné. Po vedení 2:0 nám začalo v naší hře chybět od všeho trochu," hodnotil rozzlobený Zidane.

Po hodině hry vyrovnal Miroslav Radovič a sedm minut před koncem senzační obrat dokonal přesnou ranou od tyče Thibault Moulin, jenž nevěřícně začal slavit se spoluhráči. Neuvěřitelný scénař vyvolal obrovskou radost i mimo stadion a arénou se nesly oslavné pokřiky domácích příznivců, kteří duel sledovali za branami na velkoplošné obrazovce.

Favorit však velkou blamáž odvrátil už o další dvě minuty později, kdy se trefil Mateo Kovačič. Kouči Zidanovi ale ani tento moment úsměv na tváři nevykouzlil. "Chtěl jsem zápas vyhrát, hráči také. Jsem za výsledek zodpovědný. Po finálovém hvizdu jsme byli rádi, že jsme neprohráli, ale pocity mám poněkud rozpolcené," dodal lodivod Realu.

Domácí včetně Adama Hlouška, který odehrál celé utkání, měli po konci o poznání větší radost, jelikož získali první bod v Lize mistrů po více než dvaceti letech. I na nich ale bylo znát, že kdyby byly tribuny plné, senzační remízu si užijí daleko více.

Zdroj
ČT sport, ESPN, iDNES, sport.pl

Hlavní zprávy

Nejčtenější články