Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jsme v Plzni. Tlak je na nás pořád stejný, řekl před Astrou Pivarník

Bukurešť – Pokud by zopakovali výkon ze zápasu před dvěma týdny a prohráli by, jejich šance na postup ze základní skupiny Evropské ligy by se smrskly do oblasti teorie. Trenér Plzně Roman Pivarník však před utkáním na půdě Astry Giurgiu větší tlak než obvykle necítí. Podle něj se jeho svěřenci hlavně musí vyvarovat hrubých chyb, jež předvedli v prvním vzájemném duelu. Textový on-line přenos z utkání sledujte na našem webu od 19:05.

Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Západočechům patří po třech kolech poslední místo ve skupině a pro uchování šance na postup potřebují v Bukurešti zvítězit.

"Tlak je stále stejný, protože jsme v Plzni. Potřebujeme vyhrávat v domácí soutěži i Evropské lize. Musíme být kompaktní, nebezpeční dopředu a samozřejmě se vyvarovat chyb vzadu, jaké jsme udělali doma," řekl Pivarník.

Ve skupině E jsou mezi týmy minimální rozestupy. S pěti body vedou AS Řím a Austria Vídeň, o dva body zpět je Giurgiu a o tři body Plzeň. "Víme, že vítězství ve čtvrtečním zápase nám dává větší naději směrem k postupu. Můžeme reálně postoupit i s remízou, ale ta samozřejmě naše šance snižuje," upozornil devětačtyřicetiletý kouč.

Vzpruhou pro českého mistra je návrat kapitána a klíčového stopera Romana Hubníka, který kvůli zranění chyběl v prvním utkání s Astrou.

"Samozřejmě je důležitým článkem naší obrany. S ním jsme pevnější a doufám, že v tom zápase budeme hrát tak, abychom měli šanci postoupit," prohlásil Pivarník, jehož svěřenci čekají na vítězství v evropských pohárech už 12 utkání.

Hrát se bude na národním stadionu v Bukurešti, protože trávník v Giurgiu byl označen za nevyhovující. Nejmodernější rumunská aréna pro 55 tisíc diváků, jež v roce 2012 hostila finále EL, ale zřejmě bude z velké části prázdná. Podle odhadů mají přijít pouze tři tisíce fanoušků.

"Kvůli logistice je to pro nás lepší. První předpoklad byl, že budeme bydlet v Bukurešti a do Giurgiu pojedeme až na zápas. Je to neutrální stadion a nevýhoda je, že tam bude minimální atmosféra," konstatoval Pivarník.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň odletěla do Rumunska bojovat o postupovou naději
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články