Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mezi osmifinalisty mají nakročeno Dortmund, Leicester i Juventus

Praha - Po večerním programu Ligy mistrů mezi osmifinalisty pravděpodobně přibudou další kluby. Už jen málo chybí k postupu hráčům Dortmundu, Leicesteru a Juventusu, kteří budou slavit v případě zisku tří bodů. Další dva kluby musí spoléhat na výsledky dalších zápasů. Utkání Dortmund - Sporting Lisabon nabídneme od 20:45 v podrobném textovém on-line přenosu.

Hráči Sportingu Lisabon
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Zhang Liyun

Skupina F směřuje k rozuzlení, k němuž také dojde, a to v případě, že Dortmund zopakuje svou předchozí výhru nad Sportingem Lisabon a zároveň Real Madrid porazí Legii Varšavu. V minulém programu tomu tak skutečně bylo - Dortmund porazil portugalskéhou soupeře 2:1 po brankách Aubameyanga a Weigla, Real pak Legii smetl dokonce 5:1. Oba kluby tak na svém kontě mají sedm bodů, Sporting drží třetí příčku s třemi body.

Legia je na tom nejhůře a se skóre 1:13 zůstává prozatím bez bodu. Změnit se to opět bude snažit Adam Hloušek. "U nich (Realu) jsem měl pocit, že s nimi můžeme uhrát dobrý výsledek. Hráli jsme s nimi otevřenou partii. Jediný rozdíl byl v tom, že oni na rozdíl od nás své šance využili," řekl Hloušek, kterého mrzí, že se odveta hraje bez diváků kvůli trestu za výtržnosti fanoušků Legie.

"Mrzí to strašně moc. Pro všechny Poláky by to byl asi ten největší zážitek. Všichni na to čekali přes 20 let a teď se tam nedostanou. Je to škoda i pro klub, protože na tom finančně strašně tratí," litoval. Hlavním rozhodčím zápasu ve Varšavě bude Pavel Královec, který bude pískat Real Madrid potřetí v kariéře.

Adam Hloušek
zdroj: ČTK/AP autor: Armando Franca

Leicester a Juventus jsou krok od postupu

Ve skupině G zatím září Leicester, který na rozdíl od rozhoupané jízdy v domácí soutěži funguje stoprocentně. Britský klub vyhrál všechny své tři duely a ještě neobdržel ani jednu branku. Pokud nyní porazí dánskou Kodaň, mohou jeho hráči slavit brzký postup.

"Vedeme si velmi dobře, a pokud předvedeme výkon jako v předchozích zápasech, můžeme si odvézt tři body. Ale také víme, že nás čeká v Kodani velmi těžké utkání. Nesmíme myslet na postup, ale brát to jako další utkání," řekl záložník Marc Albrighton. "Moc se na ten zápas těším, protože jsem vyrůstal dvě minuty od stadionu Kodaně. Vracím se v podstatě domů," dodal dánský gólman Leicesteru Kasper Schmeichel.

Podobně jako Leicester je na tom Juventus, který ztratil body jen při úvodní remíze se Sevillou a rovněž ještě neinkasoval. Nyní navíc přivítá Lyon, kterému se v poslední době příliš nedaří, když prohrál pět ze sedmi zápasů. "Stará dáma" se tak pokusí prodloužit domácí neporazitelnost a výhrou se posunout dál.

Na výhru Juventusu bude čekat i Sevilla, která potřebuje úspěch italského mistra, aby si sama výhrou nad Dinamem Záhřeb zajistila postup. Chorvatský celek se pokusí proti úřadujícímu vítězi Evropské ligy konečně skórovat, což se mu jako jedinému z letošních účastníků skupin ještě nepovedlo. Navíc potřebuje vyhrát, aby odvrátil jistotu vyřazení.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články