Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Konaté v juniorce Sparty nadále září. Hattrickem sestřelil Plzeň

Praha – Zatímco A-tým v nedělním zápase v Plzni prohrál, juniorka Sparty duel s velkým rivalem zvládla. Velkou měrou se o to zasloužil Tiémoko Konate. Hbitý záložník, který od své srpnové stávky a snahy vynutit si odchod hraje právě pouze mezi mladíky, nasázel hattrick a stal se hlavní hvězdou při výhře 5:3.

Tiémoko Konaté
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Při velké marodce, s kterou se v A-týmu Sparty musí potýkat, by se mohl stát klíčovou postavou sestavy. Pražanům by se hodil i v neděli, kdy ve šlágru proti Plzni prohráli 0:1. Od jeho srpnové kauzy, kdy si stávkou chtěl vynutit přestup do Steauy Bukurešť a nakonec byl přeřazen do juniorky, však má dveře do prvoligového celku zavřené, což minulý týden i potvrdil trenér David Holoubek.

"Ano, dobré výkony Tiémoka Konatého sledujeme, ale není to pro mě téma," řekl kouč sparťanů na adresu křídelníka z Pobřeží slonoviny.

Šestadvacetiletý hráč tak nadále působí v juniorce, a pokud se nic nezmění, je dost pravděpodobné, že Spartu v zimě opustí. O zájemce by ale nouzi mít nemusel. Mezi mladíky totiž ukazuje, proč ještě v létě patřil k hlavním tahounům A-týmu.

Se sedmi góly je druhým nejlepším střelcem juniorské ligy, přičemž v posledních čtyřech zápasech se vždy zapsal mezi střelce. A nejpovedenější střenutí zažil v tom pondělním proti Plzni. Sparta posílená o čtyři hráče z A-týmu Costu, Daniela Holzera, Josefa Šurala a Matěje Pulkraba, svedla s Viktorií osmigólovou přestřelku, v níž hrál Konaté hlavní roli.

Už v desáté minutě se prosadil poprvé, když si položil brankáře a zakončil do odkryté sítě. Druhý gólový moment, který byl nakonec i vítězný, přišel v devětašedesáté minutě, kdy se nejprve odpoutal od obránce, poté si pohrál opět i s brankářem a vrátil Spartě vedení. To pak ještě v samém závěru, kdy po dlouhém úniku završil na konečných 5:3 pro domácí.

Díky třem bodům se mladíci Sparty posunuli na druhé místo tabulky bod za Hradec Králové, který má ale o zápas více. Konaté zase zvýšil povědomí o své osobě a dal možná vedení klubu z Letné pořádného brouka do hlavy.

Zda mu podobné výkony ale zajistí návrat do A-týmu, je v současnosti ve hvězdách.

Sparta Praha U21 – Viktoria Plzeň U21 5:3 (3:3)

Branky: 6. a 38. Pulkrab, 10., 69. a 90. Konaté – 24. Sedláček, 25. Hlavatý, 45. Havel. ŽK: 41. Hlavatý, 80. Kopřiva, 88. Teršl.

Sparta: Štorc – Kadlec Milan, Costa (46. Penc), Sváta – Holzer (46. Balvín), Palečko, Císařovský (73. Cabadaj), Špaček, Šural (46. Čmelík) – Konaté, Pulkrab (46. Rajmon).

Plzeň: Sváček – Vukajlovič, Hlavatý, Hašek (68. Vilček), Kopřiva – Sedláček, Skála (73. Svoboda), Matějka, Havel (83. Suchý) – Novák, Teršl.

Zdroj
sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články