Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chelsea rozstřílela United a dotáhla se na čelo Premier League

Londýn – Šlágr 9. kola anglické ligy jednozačně ovládli fotbalisté Chelsea, kteří doma deklasovali Manchester United 4:0. Neporazitelnost stále drží Tottenham. Spurs ale opět nevyhráli, z Bournemouthu vezou pouze remízu 0:0. Bez branek skončil i zápas Arsenalu s Middlesbrough a plný bodový zisk nezaznamenali ani hráči Manchesteru City. Svěřenci Pepa Guardioly si rozdělili body po remíze 1:1 se Southamptonem. Vítězství 2:1 nad WBA slavil Liverpool.

Fotbalisté Chelsea slaví gól do sítě Manchesteru United
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Trenér Manchesteru United José Mourinho se poprvé představil na stadionu Stamford Bridge v roli kouče soupeře Chelsea a tato premiéra mu zhořkla už po 30 vteřinách. Domácí Pedro totiž vstřelil nejrychlejší gól v této sezoně Premier League.

Blues následně opanovali hru a v 21. minutě se radovali podruhé. Rohový kop propadl až k volnému Cahillovi a obránce Chelsea se stal pátým hráčem, který se prosadil v každé z posledních devíti sezon. Jedním z nich je také útočník Rudých ďáblů Wayne Rooney. Ten však kvůli zranění nenastoupil.

Třetí gól vstřelil ve druhém poločase Hazard, jenž se v tomto ročníku anglické ligy prosadil už čtyřikrát, stejně jako za celou minulou sezonu. Na konečných 4:0 upravil dvacet minut před koncem sváteční střelec Kanté, když se prokličkoval obranou United a zakončil přesně k tyči.

Arsenal se doma trápil, s Middlesbrough remizoval 0:0

Arsenal nastoupil proti Middlesbrough jen v lehce obměněné sestavě oproti středečnímu zápasu v Lize mistrů, kdy sestřelil Ludogorec 6:0. Gunners ze začátku na Middlesbrough vlétli, jenže po chvíli aktivita Wengerových svěřenců značně ochabla.

Naopak Karankův tým se dostal do zápasu a pořádně zatápěl obraně Gunners. Petr Čech se vytáhl v 19. minutě s dvěma skvělými zákroky proti střelám Middlesbrough a jen o chvíli později trefil Gaston Ramírez břevno z přímého kopu. Ze standardní situace ovšem na druhé straně zahrozil i Alexis Sánchez.

Čech pak musel pět minut před přestávkou parádně zasáhnout i proti hlavičce Ramíreze, k němuž propadl míč na zadní tyči. Do vedení ale mohl i Arsenal, jenže Özil se jen těsně nedostal k přízemnímu sklepnutí od Walcotta.

Alex Oxlade-Chamberlain se drží za hlavu po neuznaném gólu
zdroj: Reuters autor: John Sibley

Gunners se po přestávce chopili kontroly nad zápasem a Boro se za polovinu hřiště dostali jen málokdy, paradoxně to ale byli hosté, kteří měli po změně stran možná největší šanci. Negredo se dostal do úniku před Čecha, ale fantastickým skluzem mu odebral míč Koscielny.

Naopak Arsenal se do příležitostí prakticky nedostával a když už, tak jen v postavení mimo hru. Özil v závěru po střele Oxlade-Chamberlaina dovedl míč do sítě, ale byl v těsném ofsajdu. Stejně tak v postavení mimo hru poslal míč po pár minutách v tutovce mimo tři tyče i Walcott.

Fotbalisté Middlesbrough, kteří zatím v sezoně vyhráli jediný zápas v úvodu letošního ročníku, tak na Emirates Stadium vybojovali nečekaný bod za remízu 0:0, a zastavili tak sérii šesti ligových výher Arsenalu v řadě.

Vítězství Liverpoolu zařídili Mané s Coutinhem, tři body si připsal i Leicester

Liverpool zvítězil v zápase s West Bromwichem 2:1 a po zaváhání Arsenalu se na něj dotáhl s 20 body na vrcholu tabulky. V utkání jasně potvrdil roli favorita a do poločasu vedl o dvě branky po trefách Sadia Maného a Coutinha. I v dalším průběhu byl výrazně aktivnější, přesto jej však hostující celek dokázal v závěru klání překvapit. Gareth McAuley totiž deset minut před koncem zápasu vyslal vůbec první střelu svého celku na branku a hned z ní skóroval.

Vyrovnat už West Bromwich nedokázal, pozdním gólem ale prodloužil trvání ne úplně dobré vizitky liverpoolské obrany. Ta z posledních jedenácti ligových zápasů pouze jedenkrát udržela čisté konto.

Naopak Leicester v Premier League konečně ukázal formu z Ligy mistrů, ve které si v týdnu po úspěchu nad Kodaní připsal třetí výhru, a naplno bodoval. Po třech zápasech bez vítězství porazil Crystal Palace 3:1. Před přestávkou se prosadila letní posila Ahmed Musa, ve druhém poločase pak Šindži Okazaki a Christian Fuchs. Pro posledně jmenovaného to byl vůbec první gól v 47 zápasech za Leicester.

Erik Lamela z Tottenhamu střílí na branku Bournemouthu
zdroj: REUTERS autor: Dylan Martinez

Tottenhamu se nedaří navázat na nejlepší výkon sezony proti Manchesteru City, který na začátku října porazil 2:0. Spurs jsou sice v lize stále neporaženi, ale už potřetí v řadě v soutěžních zápasech pouze remizovali a trápí se také v koncovce, když se jim během této doby podařilo vstřelit jediný gól. Tentokrát si z hřiště Bournemouthu odvezli pouze bezgólovou remízu 0:0.

Citizens po debaklu na Nou Campu remizovali se Southamptonem

Začátek duelu byl velmi opatrný, první střelu zaznamenal až ve 20. minutě záložník hostů Clasie, jeho pokus byl ale velmi nepřesný. Druhá střela Southamptonu však už skončila gólem. Stones zaváhal v rozehrávce, míč zachytil Redmond a překonal brankáře Brava. Poprvé od loňského srpna skóroval ve dvou ligových zápasech po sobě.

Domácí stoper Stones sice o pět minut později překonal gólmana Forstera, gól ovšem neplatil kvůli předcházejícímu Agüerovu ofsajdu. Další šanci si v prvním dějství svěřenci trenéra Pepa Guardioly nevytvořili a poprvé od loňského ledna ani jednou za první pětačtyřicetiminutovku nevystřelili na branku.

Deset minut po změně stran nicméně vyrovnali, když Sané předložil přesný pas před branku Iheanachovi, který chadnokrevně skóroval – 1:1. Dvacetiletému nigerijskému útočníkovi stačilo k jedenácti ligovým gólům pouhých sedmnáct střel na branku.

V závěru sice Manchester tlačil, Forster ale neinkasoval. Guardiola třikrát po sobě neslavil ligovou výhru poprvé od konce sezony 2014/15, kdy ještě trénoval Bayern Mnichov. "Svatí" naopak prožívají úspěšné období, z posledních pěti duelů získali 11 bodů.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:

Bournemouth - Tottenham 0:0, Arsenal - Middlesbrough 0:0, Burnley - Everton 2:1 (39. Vokes, 90. Arfield – 58. Bolasie), Hull - Stoke 0:2 (26., 50. Shaqiri), Leicester - Crystal Palace 3:1 (42. Musa, 63. Okazaki, 80. Fuchs - 85. Cabaye), Swansea - Watford 0:0, West Ham - Sunderland 1:0 (90+4. Reid), Liverpool - West Bromwich 2:1 (20. Mané, 35. Coutinho - 82. McAuley), Manchester City - Southampton 1:1 (55. Iheanacho - 27. Redmond), Chelsea - Manchester United 4:0 (1. Pedro, 21. Cahill, 62. Hazard, 70. Kanté).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články