Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bayern konečně zabral, Dortmund vybojoval bod v Ingolstadtu až v nastavení

Berlín – Třetí ztrátu v řadě zaznamenali v německé lize fotbalisté Dortmundu. Borussia pouze remizovala na půdě Ingolstadtu 3:3, přičemž bod zachránila až v nastavení. První porážku v ligové sezoně utrpěl Kolín nad Rýnem, v Berlíně prohrál s Herthou 1:2. Naopak Bayern se konečně oklepal z útlumu posledních zápasů, s neoblíbeným soupeřem Mönchengladbachem zvítězil 2:0. Senzační neporazitelnost drží i nadále nováček z Lipska, který doma zdolal Brémy 3:1 a poskočil na druhé místo tabulky. 

Zklamaní fotbalisté Dortmundu po utkání v Ingolstadtu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Bayern Mnichov proti Mönchengladbachu uhrál bez větších potíží výhru 2:0 a dočkal se úspěchu po třech soutěžních zápasech bez vítězství. Na porážku od Atlética Madrid v Lize mistrů navázal v domácí soutěži jen dvěma remízami, nyní s Mönchengladbachem ale zaváhání nedopustil. Nedávná bilance přitom hovořila ve prospěch hostů, v předchozích čtyřech vzájemných střetnutích v bundeslize získal Bayern pouze dva body.

Tentokrát však šel jistě za vítězstvím od úvodního hvizdu. Dvoubrankový náskok zařídili Arturo Vidal a Douglas Costa už v prvním poločase, ani v dalším průběhu zápasu Bayern domácí k ničemu prakticky nepustil. S náskokem tří bodů na druhou Herthu se tak drží na prvním místě tabulky.

Ingolstadt proti Dortmundu vedl od šesté minuty, kdy se trefil Almog Cohen. Do poločasu náskok rovněž ze standardky zdvojnásobil Darío Lezcano. Oba tak využili slabinu Dortmundu, který ze standardních situací inkasoval už šestkrát v posledních sedmi soutěžních zápasech.

Po hodině hry hosté zápas zdramatizovali díky Patricku Aubameyangovi, na jeho gól ale ani ne po minutě zareagoval svým druhým zásahem Lezcano. Adrián Ramos však znovu snížil a v první minutě nastavení zařídil konečné skóre 3:3 americký záložník Pulisic, jenž teprve minulý měsíc oslavil osmnácté narozeniny.

Dortmund tak už tři zápasy čeká na výhru, naopak Ingolstadt díky nerozhodnému výsledku podruhé v sezoně bodoval. Naposledy zisk bodu slavil po remíze s Hamburkem v prvním kole.

Kolín poprvé prohrál, Hoffenheim je po výhře v Leverkusenu stále neporažen

Fotbalisté Kolína nad Rýnem si po čtyřech vítězstvích a třech remízách poprvé připsali porážku. Tu jim připravila Hertha Berlín, kterou poslal do vedení Vedad Ibiševič ve 13. minutě.

Kolínští sice po poločase vyrovnali gólem Anthonyho Modesteho, jejich první neúspěch však čtvrt hodiny před koncem zařídil premiérovým gólem v sezoně Niklas Stark. Hertha přeskočila soupeře v tabulce a je se 17 body druhá o skóre za Bayernem.

Vyloučení v šesté minutě poznamenalo vývoj zápasu Bayeru Leverkusen s Hoffenheimem. Kevin Volland dostal červenou kartu za podražení útočníka Hoffenheimu Kemira Demirbaye při sólu na branku.

Právě Demirbay vstřelil krátce poté první gól utkání. Na něm měl podíl i český reprezentant Pavel Kadeřábek, po jehož průniku po pravém křídle se míč dostal až k Demirbayovi. Proti oslabenému Leverkusenu se ve druhé půli prosadili ještě Sandro Wagner a Steven Zuber.

Utkání Hamburk - Frankfurt
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Krize Hamburku trvá dál 

Více než 50 tisíc diváků na stadionu v Hamburku vidělo další zmar domácího týmu. HSV prohrál s Eintrachtem Frankfurt 0:3 a zůstává se dvěma body předposlední. Navíc už v šestém duelu v řadě nedokázal skórovat. Trenér Markus Gisdol tak prožil hodně nepovedenou domácí premiéru. Frankfurt si díky výhře polepšil na čtvrté místo.

Skóre otevřel v 35. minutě smolným zákrokem Lewis Holtby, který při snaze zastavit soupeřovu přihrávku poslal míč do vlastní branky. Šance Hamburku na úspěch ještě více klesly poté, co byl po druhé žluté kartě vyloučen obránce Dennis Diekmeier. Vítězství Frankfurtu pak svými góly pojistili švýcarští reprezentanti Shani Tarashaj a Haris Seferovic.

Je nám líto, video expirovalo.
Lipsko zůstalo i po osmém kole bez porážky

Bundesligová pohádka Lipska pokračuje, Schalke jasně přehrálo Mohuč

Nováček z Lipska zůstal i po osmém kole německé ligy neporažen. Nad Brémami s Theodorem Gebre Selassiem v sestavě zvítězil i díky dvěma brankám Nabyho Keity 3:1 a v tabulce poskočil na druhé místo.

Jedenadvacetiletý záložník Keita prokázal v 42. minutě technickou zdatnost, když si poradil se třemi bránícími hráči, udělal kličku i brankáři Wiedwaldovi a z úhlu zakončil. Čtvrt hodiny před koncem navíc po povedeném Selkeho centru přidal druhou trefu v zápase.

Na tu soupeř bleskově zareagoval, když využil přečíslení a trefil se Gnabry. V závěru se hosté snažili o zisk bodu a při standardní situaci přiběhl k brance soupeře i Wiedwald. Míč však ukořistili domácí a z protiútoku trefil prázdnou svatyni bývalý hráč Brém Davie Selke.

Mohuči se proti Schalke tradičně nedaří a potvrdil to i další vzájemný duel obou celků. V Gelsenkirchenu podlehla jasně 0:3, o což se zasloužil zejména Bin Tálib. Jako první alžírský fotbalista skóroval dvakrát v jednom bundesligovém zápase.

Jednu branku přidal Meyer a Schalke tak po úvodních pěti prohrách získalo nyní ze tří zápasů sedm bodů.

Německá fotbalová liga - 8. kolo:

Hamburk - Eintracht Frankfurt 0:3 (35. vlastní Holtby, 60. Tarashaj, 69. Seferovic), Darmstadt - Wolfsburg 3:1 (25. Ben Hatira, 68. Kleinheisler, 76. Sirigu - 60. Gómez), Freiburg - Augsburg 2:1 (66. Philipp, 78. Petersen - 84. Altintop), Hertha Berlín - Kolín nad Rýnem 2:1 (13. Ibiševič, 74. Stark - 65. Modeste), Ingolstadt - Dortmund 3:3 (6. Cohen, 24. a 60. Lezcano - 59. Aubameyang, 69. Ramos, 90.+1 Pulisic), Leverkusen - Hoffenheim 0:3 (15. Demirbay, 49. Wagner, 60. Zuber), Bayern Mnichov - Mönchengladbach 2:0 (16. Vidal, 31. Costa), Lipsko - Brémy 3:1 (42. a 74. Keita, 90.+5 Selke - 76. Gnabry), Schalke - Mohuč 3:0 (23. a 61. Bin Tálib, 48. Meyer).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články