Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Sigma otočila duel ve Vítkovicích a odskočila Baníku

Praha – Fotbalová národní liga má po desátém kole nového lídra. Ostravský Baník střídá v čele tabulky Sigma Olomouc. Svěřenci Václava Jílka se na největšího rivala v boji o postup do nejvyšší soutěže bodově dotáhli již po středeční domácí dohrávce s Táborskem, ale právě s tímto soupeřem dnes Baník remizoval 2:2, a jelikož Sigma otočila nepříznivě vyvíjející se duel ve Vítkovicích, vyhrála posedmé za sebou a poskočila na první místo.

Olomouc ve Vítkovicích prohrávala po gólu Mišinského z úvodu druhé půle. Poté však výrazně přidala, domácí mužstvo zatlačila a nakonec převážila misky vah na svou stranu. Nejprve sice Zahradníček trefil tyč, v 66. minutě už ale srovnal Yunis. Dvacetiletý útočník pak tři minuty před závěrečným hvizdem vstřelil vítězný gól, čímž poslal Sigmu do čela druhé nejvyšší soutěže.

Baník na půdě Táborska prohrával po hodině hry už 0:2. Brankáře Vaška překonal jeho bývalý spoluhráč z Opavy Mrázek a střelou zdálky také Džafič. Ostravský celek ovšem nesložil zbraně, za což byl záhy odměněn korigující trefou zkušeného stopera Zápotočného. Patnáct minut před koncem navíc prošel centr pokutovým územím až na zadní tyč, kde pohotově zakončil kapitán Mičola.

V nastavení mohl ještě dokonat obrat Mondek, ale ve velké šanci přestřelil. "Myslel jsem, že mě raní mrtvice. Jsem vyčerpanější než hráči," litoval zahozených šancí ostravský kouč Vlastimil Petržela.

Třinec ukončil sérii Sokolova, Pardubice ani Prostějov doma nevyhrály

Sokolov v předchozích šesti kolech třikrát remizoval a poté třikrát vyhrál. A také v Třinci měl nakročeno k bodovému zisku, neboť ve 32. minutě hlavičkoval domácí Hloch do vlastní branky. Po změně stran však Reitam rovněž hlavou srovnal a dvacet minut před koncem dokonal obrat přesnou střelou z přímého kopu Ižvolt.

Pardubice si připsaly devátý zápas bez vítězství za sebou. Východočeši měli sice více šancí a většinu utkání dominovali, ale míč končil vedle či na břevně, jako v případě vydařené střely Kudrny z voleje po rohovém kopu.

Bez vítězství je nadále poslední Prostějov, který podlehl Ústí nad Labem 0:1, přestože hrál od 20. minuty přesilovou hru po vyloučení hostujícího Zukiče za stažení unikajícího protihráče. Ústí však i v deseti dokázalo skórovat zásluhou Moulise a vybojovalo vítězství.

Žižkov si připsal hubené vítězství nad Znojmem, Vlašim uspěla ve Varnsdorfu

Fotbalisté Žižkova porazili v 10. kole druhé ligy Znojmo 1:0. O výhře domácích rozhodl v 16. minutě Michal Pavlata, a Viktoria tak po dvou zápasech dokázala naplno bodovat. Jihomoravský celek naopak našel přemožitele po pěti utkáních.

Znojmo před vzájemným duelem naposledy prohrálo na konci srpna a během úspěšné série si připsalo tři vítězství a dvě remízy. Žižkov se dočkal tříbodového zisku po dvou kolech a na domácím hřišti udržel neporazitelnost i v pátém utkání v sezoně.

Ve druhém nedělním utkání vyhrála Vlašim ve Varnsdorfu 1:0 a připravila soupeři třetí porážku za sebou. Jedinou branku vstřelil v 75. minutě z penalty Vyhnal. Oba celky navíc dohrávaly v deseti po vyloučení domácího Kozmy a hostujícího Piška.

10. kolo druhé fotbalové ligy:

Vítkovice - Sigma Olomouc 1:2 (0:0)
Branky: 47. Mišinský - 66. a 87. Yunis. Rozhodčí: Adámková - Kotík, Vysloužil. ŽK: Vaněk, Mišinský - Sladký, Šindelář. ČK: 88. Vaněk. Diváci: 751.

Táborsko - Baník Ostrava 2:2 (1:0)
Branky: 19. Mrázek, 65. Džafič - 66. Zápotočný, 76. Mičola. Rozhodčí: Franěk - Hrabovský, Dobrovolný. ŽK: Kalvach, Cíferský, Toma - Mičola, Hučko. Diváci: 2164.

Třinec - Sokolov 2:1 (0:1)
Branky: 58. Reintam, 69. Ižvolt - 32. vlastní Hloch. Rozhodčí: Ulrich - Kubr, Myška. ŽK: Krišto, Avdič, Dedič - Machek, Vondráček. Diváci: 278.

Pardubice - Frýdek-Místek 0:0
Rozhodčí: Váňa - Vlasjuk, Vitner. ŽK: Přibyl, Kudrna - Šichor, Willwéber, Ilko. Diváci: 509.

Prostějov - Ústí nad Labem 0:1 (0:0)
Branka: 76. Moulis. Rozhodčí: Matějček - Černý, Fišer. ŽK: Štrombach, Píchal (oba Prostějov). ČK: 20. Zukič (Ústí). Diváci: 520.

Viktoria Žižkov - Znojmo 1:0 (1:0)
Branka: 16. Pavlata. Rozhodčí: Machálek - Moláček, Podaný. ŽK: Odehnal (Znojmo). Diváci: 914.

Varnsdorf - Vlašim 0:1 (0:0)
Branka: 75. Vyhnal z pen. Rozhodčí: Dresler - Kříž, Vít. ŽK: Kozma, Daníček, Jakubov - Janda, Nguyen, Reiter, Frizoni, Leiner. ČK: 74. Kozma - 78. Piško. Diváci: 525.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články