Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Daridova absence bude hodně cítit. Ale do Německa nejedeme prohrát, řekl Pavelka

Praha – S Vladimírem Daridou tvoří v záloze české reprezentace stabilní duo. Davidu Pavelkovi však bude v kvalifikaci mistrovství světa proti Německu jeho parťák kvůli zranění chybět. Pětadvacetiletý hráč turecké Kasimpasy přiznává, že ztráta opory bude citelná, přesto čeští fotbalisté dle něj chtějí německého favorita pozlobit a třeba domů přivézt nějaké body. Přímý přenos duelu Německo - Česko sledujte v sobotu od 20:10 na ČT sport nebo na našem webu.

David Pavelka
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Vláďa Darida vždycky byl motor zálohy. Nejenom, že běhá, bojuje a pokryje spoustu prostoru, ale dává tomu i myšlenku, což bude asi hodně znát. Budeme se s tím muset popasovat. Každý je nahraditelný, ale absence některých hráčů je hodně cítit. My ho budeme muset nahradit týmovostí," řekl Pavelka.

Na spolupráci s Daridou už si zvykl a obdivuje i jeho zarputilost. "On má tu krásnou vlastnost, že chce hrát za každé situace a stavu. I když se mu třeba v zápase nedaří, chce to zlomit. Tohle jsem miloval i na Jirkovi Štajnerovi, když jsem s ním hrál. Vláďa by nejradši rozjížděl i zakončoval každou akci. Prostě chce být u všeho a to se mi na něm líbí," ocenil odchovanec Sparty.

Národní mužstvo na úvod kvalifikace doma jen remizovalo 0:0 se Severním Irskem a v Hamburku ho čeká o dost těžší soupeř. "Na rovinu si můžeme říct, že favoriti nebudeme. Viděli jsme nějaká videa Němců a sílu mají obrovskou. Ale nejedeme tam prohrát a budeme se snažit připravit co nejlépe a zkusit zlobit," uvedl Pavelka.

Za mimořádně kvalitní považuje německou zálohu. "Tam mají skvělé hráče. Jsou sehraní, hrají dlouho dobu po kupě a systém mají také jasně daný. Sice by si člověk třeba řekl, že se lehce dají načíst, ale oni mají takovou kvalitu, že i když to víte, tak to prostě provedou nebo zaimprovizují. Také jsou to pracanti a nebojí se zabrat dozadu," konstatoval Pavelka.

Z německých středopolařů se mu líbí hlavně Mesut Özil z Arsenalu a Toni Kroos z Realu Madrid. "Kroos je takový specifický záložník, který to sice nehraje tolik do rychlosti, ale umí vystřelit, nahrát krátký i dlouhý balon, obejít hráče. Líbí se mi, že je to komplexní fotbalista," podotkl bývalý hráč Liberce či Slovácka.

S Kasimpasou se mu nepovedl vstup do sezony a tým je v turecké lize až předposlední. "Máme nového trenéra a s ním přišla trochu vlna optimismu, protože se změnila celá herní filozofie. Body zatím moc nepřicházely, ale teď o víkendu jsme to zlomili. Myslím, že se můžeme zase posunout," řekl Pavelka.

Je nám líto, video expirovalo.
Zmrhala nominace překvapila, Brabec by se rád v týmu uchytil nastálo

V Turecku, které v červenci zažilo nepovedený pokus o státní převrat a nyní zažívá velké změny ve státní správě, se mu prý žije normálně. "My to nějak extra nepociťujeme, protože bydlíme mimo Istanbul v takové rezidentní části a do Istanbulu jezdíme opravdu jenom když něco potřebujeme," uvedl dvanáctinásobný reprezentant.

Jisté komplikace však přece jen očekává. "Zrovna vyřizuji trvalý pobyt pro rodinu. V Turecku je administrativa špatná a bylo dobré mít kontakty. Ale tím, že se administrativa obměnila, teď budeme čekat pět měsíců na povolení. Maximální povolený pobyt je 90 dní, takže budeme mít potíže na letišti. Budeme řešit nějaké papíry a platit nějaké pokuty," řekl Pavelka. Z Turecka se však nechystá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články