Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Naštvání sparťanů se nedivím. My jsme ale za zvratem šli, řekl střelec Brna Hyčka

Brno – Stává se z něj specialista na Spartu. Brněnský Alois Hyčka obral Letenské o body už na jaře, když jeho gól zajistil Zbrojovce domácí výhru 1:0. Podobný scénář opakoval i v podzimním duelu. Šestadvacetiletý středopolař menší postavy vstřelil v poslední minutě nastavení vyrovnávací gól Jihomoravanů, a připravil tak svého soupeře o vítězství (3:3). Jeho zásah vyvolal hodně emocí, jelikož byl z jasného ofsajdu. Sám hráč to chápe, ale myslí si, že Brno za remízou šlo.

Brněnský Alois Hyčka se společně s Jakubem Přichystalem raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

"Je příjemné dávat Spartě góly. Tato utkání mají jinou kulisu. Přijde hodně lidí, atmosféra je vypjatá. Ale chtěl bych střílet góly v každém zápase," usmíval se spokojený Hyčka, jenž věřil až do poslední minuty, že se dá ještě za nepříznivého stavu 2:3 vykřesat remíza.

"Třetí branku jsme dostali těsně před koncem normální hrací doby. Měli jsme chvíli hlavy dole. Trenér Habanec nám v poločase říkal, že musíme bojovat až do poslední minuty, kdy se ještě může rozhodnout. Šli jsme všichni za tímto zvratem," popsal Hyčka náladu v brněnském týmu.

Akci, po níž padl vyrovnávací gól Brna, předcházel rohový kop. "V tu chvíli jsem věřil, že ještě může přijít vyrovnání. Bylo nás před brankou Sparty hodně. I brankář Melichárek. Standardní situace nekopeme až tak špatně. Stoupl jsem si k brankáři, abych mu zavazel a nemohl vyběhnout," dodal Hyčka, k němuž po Polákově hlavičce prolétl okolo obránce Mazucha míč. Zamířil k tyči a brankář Koubek už na střelu nedosáhl.

Jeho vyrovnávací branka vyvolala spoustu emocí. Sparťané cítili křivdu, že padla z ofsajdu. Hyčka se ocitl před gólovou střelou ve skrumáži hráčů zcela sám před brankářem Koubkem.

"Já už jsem se po gólu jen díval na rozhodčí, zda odmává ofsajd nebo ne," přiznal Hyčka. Když rozhodčí Ratajová ukázala praporkem na půlicí čáru, tak si oddechl. "Vím, že takto inkasovaná branka v posledních vteřinách naštve. Takže se Sparťanům nedivím. Neznám ani nový výklad pravidel. Pro nás to byl gól, který znamenal remízu a zisk bodu," poznamenal Hyčka.

Vydřenou remízu v domácím prostředí nepovažuje za ztrátu. "Se soupeřem, jakým je Sparta, se tak často neboduje. Měli jsme postavenou taktiku na útočné hře hned od prvních minut. Pokud bychom zalezli do obrany a útočili jen ve třech, tak by to byla naše smrt. Padlo šest gólů, diváci museli být spokojeni. A my jsme po tomto výsledku získali sebevědomí," řekl Hyčka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články