Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Slavii znovu spasil Mešanovič a zajistil sešívaným výhru nad Karvinou

Praha – Muris Mešanovič se v posledních dnech stává pro Slavii klíčovou postavou. Poté, co vstřelil vítěznou branku v derby se Spartou, rozhodl z pozice střídajícího hráče také domácí střetnutí s nováčkem z Karviné, které sešívaní vyhráli 1:0. Pražané si tak pod trenérem Jaroslavem Šilhavým připsali ze čtyř zápasů deset bodů a v tabulce se dotáhli na letenské.

Slavící Muris Mešanovič ze Slavie se raduje z gólu v síti Sparty
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Slavia nastoupila ve stejné sestavě jako v nedělním vítězném derby na Spartě. Mešanovičovi ani gól na Letné nepomohl do zahajovací jedenáctky a letní posila Van Kessel dokonce nebyl ani lavičce.

Karviná nepřijela do Edenu jen bránit a v úvodu nepustila domácí do tlaku. Červenobílí přidali až po 25 minutách. Barákovu střelu z velkého úhlu ale vykopl brankář Laštůvka a po následném rohu ho zastoupil Šisler.

Slávisté stupňovali tlak a hosty držel gólman. Nejprve vyrazil Zmrhalovu dělovku z dálky a ve 42. minutě podržel svůj tým i při největší šanci první půle, když vychytal Mingazova. Vzápětí pomezní sudí chybně nepustil do velké šance Zmrhala, jemuž odmával domnělý ofsajd.

V 51. minutě si za obranu naběhl Mingazov, ale v dobré pozici pálil slabě. Domácí kouč Šilhavý posílil ofenzivu o druhého útočníka Mešanoviče a v 63. minutě mohl po rychlé akci otevřít skóre Bořil, ale z druhé vlny překopl odkrytou branku.

V 77. minutě už Pražané svou převahu korunovali gólem. Střídající Švento našel na malém vápně Mešanoviče, kterého nejprve vychytal Laštůvka. K bosenskému útočníkovi se ale po Škodově skluzu míč vrátil a na dorážku už byl hostující gólman krátký. Mešanovič tak navázal na vítěznou trefu z derby a připsal si pátou branku v ligové sezoně.

Karviná v závěru přidala a neměla daleko k vyrovnání. V 81. minutě vyslal dalekonosnou ránu nejlepší střelec hostujícího týmu Jurčo a Pavlenka s obtížemi vyrazil balon mířící pod břevno na roh. Další závar pak domácí odvrátili.

Slavia Praha - MFK Karviná 1:0 (0:0)

Branka: 77. Mešanovič. Rozhodčí: Machálek - Urban, Fišer. ŽK: Barák, Frydrych - Košťál. Diváci: 6513.

Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Ngadeu - Mingazov, Hušbauer, Barák (57. Mešanovič), Zmrhal (69. Švento) - Škoda (88. Souček). Trenér: Šilhavý.

Karviná: Laštůvka - Dreksa (87. Galuška), Košťál, Hošek, Zelený - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský, Puchel (54. Eismann) - Jurčo. Trenér: Weber.

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Musím vyzdvihnout výkon soupeře. Vedl si velice dobře takticky, fotbalově a těžko jsme se do nich dostávali, hlavně v prvním poločase. Bylo těžké po derby to potvrdit. Kluci se mi zdáli nervózní, bylo tam míň pohybu, jako by bylo cítit, že je to třetí utkání v týdnu. Měli jsme velké hřiště, vypadlé balony získávala Karviná a to nás stálo spoustu sil. V předfinální a finální fázi jsme chybovali, nebylo to ono. Cením si toho, že jsme šli za třemi body. Nakonec se nám to podařilo. Když máme potvrzovat roli favorita, je to ještě takové syrové. Ale kluci opět potvrdili, že charakter tady je. Jsem rád, že se k tomu Muris takhle staví. Takhle by měl vypadat střídající hráč. Přijde, je ho plné hřiště a nakonec rozhodne."

Jozef Weber (trenér Karviné): "Dnes jsme nebyli daleko od dobrého výsledku. V první půli jsme podali velice slušný výkon, v defenzivě skoro bezchybný. V ofenzivě jsme mohli některé situace vyřešit lépe. Ale myslím, že jsme byli daleko nebezpečnější než v Plzni. Ve druhé půli nás domácí vinou stavu 0:0 trochu přitlačili a poslali tam Murise. Chvílemi to vypadalo vyrovnaně a právě ve chvíli, kdy jsme drželi balon před vápnem, jsme se nechali dvakrát vybrejkovat. Z jedné takové situace jsme dostali branku. Neměli jsme nechat Šventa nacentrovat. Muris má fazónu. První šanci mu chytil Laštůvka, a když už to vypadalo, že to odvrátíme, Muris se dobře zorientoval. Vítězství Slavie je asi zasloužené, ale náš výkon byl slušný. Škoda, že se nám v závěru nepodařilo vyrovnat. Bod by nebyl úplně nespravedlivý, ale pokud chcete na Slavii uspět, s nulou je to složité."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články