Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

I přes dvě neproměněné penalty Atlético vyhrálo, body ztratily Real i Barcelona

Valencia – Že i po dvou neproměněných penaltách se dá vyhrát, ukázali fotbalisté Atlética Madrid ve španělské lize. Na půdě Valencie se totiž dokázali prosadit i jinak. Po výhře 2:0 si udrželi v domácí soutěži neporazitelnost a zároveň se posunuli do čela španělské ligy, kde nahradili městského rivala Real. Ten doma nečekaně remizoval s Eibarem 1:1 a nezvítězil ve čtvrtém soutěžním utkání v řadě. Nečekanou ztrátu utrpěla také Barcelona, která prohrála 3:4 s Celtou Vigo.

Slavící Antoine Griezmann z Atlética Madrid
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Juan Carlos Cardenas

Real poslední dobou až nezvykle ztrácí a dobře nezačal ani proti Eibaru, když už v šesté minutě překonal gólmana Navase Rico a stal se prvním hráčem baskického klubu, který v lize skóroval do sítě "Bílého baletu".

O chvíli později madridský celek vyrovnal, když se po Ronaldově centru hlavou prosadil Bale. Velšský střelec oslavil jubilejní 50. ligovou trefu v 87. zápase v dresu Realu. V druhém poločase měli domácí několik šancí na dokonání obratu, nejblíže byl znovu Bale, trefil však tyčku a Eibar získal první bod ze zápasu s Realem v historii. "Bílý balet" remizoval čtyřikrát po sobě poprvé od března 2006.

Atlético mělo od začátku více ze hry a ve 44. minutě dostalo po faulu na Correu k dispozici první penaltu. Postavil se k ní Griezmann, gólman Alves ale otevření skóre nepovolil. Francouzský reprezentant neproměnil poslední tři pokutové kopy, z toho dva tento týden, neboť neuspěl ani v Lize mistrů proti Bayernu Mnichov.

Náladu si spravil v 63. minutě. Torresův pokus ještě Alves vyrazil, k míči se ale dostal Gameiro a přihrál svému krajanovi na šestý gól v sezoně, po kterém je Griezmann nejlepším střelcem La Ligy. Gameiro si připsal asistenci u tří z nich.

O chvíli později byl Griezmann faulován ve vápně a exekuce pokutového kopu se ujal Gabi, ani on ale nedokázal Alvese překonat. Brazilský brankář potvrdil roli penaltového specialisty: z 37, kterým v lize čelil, jich zneškodnil 19, což se nikomu jinému nepovedlo.

V závěru mohl vyrovnat valencijský stoper Mangala, hlavičku ale nasměroval přímo do gólmana Oblaka. Na druhé straně v nastavení definitivně rozhodl Gameiro. Atlético v sedmi z posledních devíti soutěžních utkání udrželo čisté konto.

Celta je pro Barcelonu zakletá

Před rokem Barcelona podlehla na hřišti Viga 1:4 a Estadio Balaídos pro ni začíná být nepříjemným stánkem. Už v prvním poločase katalánský klub inkasoval dokonce třikrát, když se prosadili Sisto, Aspas a vlastní gól si dal obránce Mathieu. Tři góly v úvodním dějství dostala Barcelona v lize naposledy v roce 2007 od Villarrealu.

Po změně stran se hosté dostali na dostřel, neboť se trefili Piqué a z penalty Neymar. Namísto vyrovnání ale následně přišla další branka domácích, když gólman Ter Stegen nepovedeně rozehrál přímo do Hernándeze, od kterého se míč odrazil do brány. Přesto ještě hosté zabojovali, což vyústilo v druhý gól Piquého v zápase. Španělskému reprezentantovi se podobný počin povedl v dresu Barcelony poprvé.

Do druhého poločasu nastoupil záložník Iniesta, jenž si připsal jubilejní 600. soutěžní start za katalánský klub, z bodů se ale radovat nemohl.

Jediným týmem kromě Realu a Atlética, který v sezoně zatím nepoznal hořkost porážky, je Villarreal. Na půdě Espaňolu Barcelona remizoval 0:0 a na čelo tabulky ztrácí dva body.

Bilbao vedlo v Málaze od třetí minuty po zásahu Adurize, jenž v posledních čtyřech ligových zápasech dal stejný počet branek. Málaga ale duel v závěru otočila dvěma góly v rozmezí 84 vteřin. Trefili se Ramírez a Duda.

Sevilla od 74. minuty vedla po brance Wissama Ben Yeddera, za Alavés ale dokázal v 84. minutě srovnat Víctor Laguardia. V 90. minutě se podruhé prosadil Ben Yedder. Pro francouzského útočníka, jenž jediným gólem rozhodl o výhře Sevilly v zápase Ligy mistrů nad Lyonem, to byly teprve druhá a třetí branka v ligovém ročníku.

Španělská fotbalová liga - 7. kolo:

Granada - Leganés 0:1 (76. Szymanowski), FC Sevilla - Alavés 2:1 (74. a 90.+1 Ben Yedder - 84. Laguardia), Valencie - Atlético Madrid 0:2 (63. Griezmann, 90.+3 Gameiro), Real Madrid - Eibar 1:1 (17. Bale - 6. Rico),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články