Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Jednadvacítka půjde na Moldavsko bez Schicka, Lavička nominoval Maška

Praha – Bez své největší opory Patrika Schicka zakončí česká jednadvacítka kvalifikaci mistrovství Evropy proti Moldavsku. Útočník Sampdorie Janov a s deseti góly nejlepší střelec bojů o šampionát byl povolán do seniorské reprezentace. Kouč Vítězslav Lavička naopak do výběru zařadil Dominika Maška, jenž se po návratu z ciziny chytl v Bohemians 1905.

"Vedli jsme diskuzi s vedením áčka a platí to, co jsme si řekli už na začátku naší spolupráce, že ať už se jedná o kohokoli, tak má přednost první tým," řekl trenér Vítězslav Lavička. "Patrik si výkony jak za jednadvacítku, tak v Itálii vybudoval pozici, že se posouvá do áčka," dodal.

Jednadvacítka nastoupí proti Moldavsku příští týden v pátek ve Znojmě a potřebuje vyhrát, aby udržela naději na přímý postup na šampionát. Lavičkův výběr má totiž na prvním místě dvoubodový náskok před druhou Belgií, kterou však ještě čekají dva zápasy - v Černé Hoře a doma proti Lotyšsku. Čtyři nejlepší celky z druhých míst čeká baráž.

Nominace fotbalové reprezentace do 21 let na zápas kvalifikace mistrovství Evropy s Moldavskem (7. října ve Znojmě):

Brankáři: Ondřej Kolář (Varnsdorf)0, Luděk Vejmola (Mladá Boleslav), Lukáš Zima (FC Janov).

Obránci: Milan Havel (Bohemians 1905), Lukáš Hůlka (Mladá Boleslav), Michael Lüftner (Teplice), Aleš Matějů (Viktoria Plzeň), Stefan Simič (Mouscron).

Záložníci: Antonín Barák (Slavia), Aleš Čermák (Sparta), Václav Černý (Ajax), Daniel Holzer (Sparta), Michal Hubínek (Bohemians 1905), Jakub Jankto (Udine), Dominik Mašek (Bohemians 1905), Tomáš Souček (Slavia), Michal Trávník (Jablonec)

Útočníci: Stanislav Klobása (Mladá Boleslav), Lukáš Juliš (Sparta).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články