Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ze Zmrhala se stává specialista na Spartu. Asi je to výjimečností zápasu, prozradil

Praha – Před rokem v Edenu jeho gól přinesl Slavii v derby se Spartou vítězství 1:0. A i při dalším triumfu sešívaných nad odvěkým rivalem se jméno Jaromíra Zmrhala objevilo mezi střelci. Záložník Pražanů druhou brankou zpečetil na Letné vítězství červenobílých 2:0 a stává se z něj pomalu specialista na Spartu.

"Nevím, jestli je to něco proti Spartě přímo. Je to možné, že je to tím, že derby je výjimečný zápas a člověk má větší motivaci. Bere se to úplně jinak. Jsem za to jen rád, že mi to tam padlo," řekl spokojený Zmrhal.

Na Letné se prosadil v 79. minutě, kdy utekl Martinu Frýdkovi a únik z poloviny hřiště zakončil prostřelením sparťanského brankáře Tomáše Koubka. "Běžel jsem docela dost dlouho od půlky, koukal jsem i na Muriho (Mešanoviče), který mi nabíhal. Ale stoper se stahoval k Murimu, takže jsem měl otevřenou bránu," komentoval Zmrhal svůj gól.

Slavia vyhrála v lize na Spartě poprvé od října 2008 a památného vítězství 4:1. "Je to asi jedno z největších vítězství. Pak jsou domácí zápasy, ale vyhrát na Spartě venku, to se mi za mou kariéru v áčku povedlo poprvé," radoval se Zmrhal.

Potěšilo ho, že slávisty nezlomila neproměněná penalta Mešanoviče ze závěru první půle. "Mohli jsme dát gól do šatny, byla by to výhoda, ale takový je fotbal. Musí to někdo vzít na sebe, buď ji dá, nebo ne. Snažili jsme se Muriho povzbudit, aby na to nemyslel. A i když nedal penaltu, tak pak dal gól vítězný. Nesrazilo nás to a ve druhé půli to bylo i vidět," řekl Zmrhal.

"Důležité bylo, že jsme po první brance nezalezli. Řekli jsme si, že musíme dál hrát svou hru a asi to byla dobře zvolená hra. Měli jsme víc šancí než Sparta. Musíme ale takové výkony podávat celou sezonu," dodal třiadvacetiletý záložník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články