Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Juventusu pomohl vlastní gól soupeře, Tottiho rekordní gól nestačil AS Řím

Řím – V čele tabulky Serie A zůstává turínský Juventus, který porazil Palermo 1:0. O vítězství rozhodl vlastní gól beka Edoarda Goldaniga. Bod na obhájce titulu ztrácí Neapol, jež porazila 2:0 Chievo Verona a je jediným týmem bez porážky. Nečekanou prohru zaznamenal AS Řím, který padl na půdě FC Turín 1:3. Nespasil ho ani gól Francesca Tottiho, jenž zaznamenal jubilejní 250. zásah v italské lize. Inter Milán remizoval 1:1 s Boloňou, za kterou odehrál celé utkání Ladislav Krejčí.

Radost Maria Leminy
zdroj: Reuters autor: Giorgio Perottino

Juventus byl od začátku zápasu na Sicílii velmi aktivní, domácí ale několikrát podržel gólman Posavec. Úřadujícímu mistrovi tak k vedení pomohl až po změně stran obránce Palerma Goldaniga, který do vlastní branky tečoval Alvesovu střelu.

Vzápětí mohl několikrát zvýšit Mandžukič, s jeho pokusy si ale poradil Posavec. V 78. minutě se do ojedinělé šance dostali domácí, Bruno Henrique ale na Goldanigův nadějný centr nedosáhl.

Také Neapol potvrdila roli favorita. Nejprve v 24. minutě po Callejónově přihrávce otevřel skóre Gabbiadini, o čtvrt hodiny později se povedenou ránou prezentoval Hamšík a oslavil jubilejní 100. soutěžní gól za Neapol.

Soupeř Viktorie Plzeň ve skupině E Evropské ligy AS Řím nevstoupil do zápasu dobře, Belotti překonal římskou obranu už v 8. minutě. Stejný hráč byl krátce po přestávce faulován a v 53. minutě proměnil nařízený pokutový kop Falque, jenž je v Turíně na hostování právě z AS.

Dvě minuty poté se také z penalty Totti zapsal do historie jako druhý hráč po Silviu Piolovi, jenž dokázal v Serii A vstřelit 250 gólů. Na Piolův rekord mu ještě branek 40 chybí.

Další historický zápis patřil domácím. Po hodině hry se podruhé přesně trefil Falque a pojistil první domácí výhru Turína nad AS od roku 1990.

Ladislav Krejčí (vpravo) slaví se spoluhráči
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Inter doma remizoval s Boloňou 1:1

Krejčího spoluhráč Mattia Destro otevřel ve 14. minutě skóre, ale ještě do poločasu vyrovnal ránou z voleje ke vzdálenější tyči Ivan Perišič. Český reprezentant odehrál celé utkání, na rozdíl od těch předchozích ale nebyl tolik aktivní, po většinu zápasu byl totiž Inter lepším týmem.

V závěru však zahrozila také Boloňa. Do vápna přes tři soupeře pronikl i Krejčí, k centru se však nedostal a následně nevystřelil přesně. Dvě velké šance pak v nastaveném čase zahodili hráči Interu a před zápasem Evropské ligy se Spartou se museli spokojit s remízou.

Protivník Liberce ve skupině J Evropské ligy Fiorentina přivítala na svém stadionu AC Milán. Po dvaceti minutách hry mohli jít domácí do vedení po nařízené penaltě, jenže Josip Iličič trefil pouze tyč. Z pokutového kopu slovinský záložník selhal v italské lize poprvé po osmi úspěšných pokusech.

Navzdory šancím na obou stranách ani další průběh zápasu branku nepřinesl. Deset minut před koncem mířil milánský útočník Carlos Bacca těsně vedle, v poslední minutě nastaveného času se hosté marně dožadovali odpískání zákroku na Luize Adriana. Brazilský útočník byl faulován při úniku na branku těsně před vápnem, sudí ale viděl situaci jinak.

Italská fotbalová liga – 6. kolo:

Palermo  Juventus Turín 0:1 (49. vlastní Goldaniga), Neapol  Chievo 2:0 (24. Gabbiadini, 39. Hamšík), FC Turín - AS Řím 3:1 (8. Belotti, 52. z pen. a 65. Falqué - 55. Totti z pen.), Inter Milán - Boloňa 1:1 (37. Perišič - 14. Destro), Lazio Řím - Empoli 2:0 (29. Keita, 90. Lulič), Sassuolo - Udine 1:0 (34. Defrel), Fiorentina - AC Milán 0:0, Crotone - Bergamo 1:3 (86. Simmy - 3. Petagna, 40. Kurtič, 45.+1 Gómez), Cagliari - Sampdoria Janov 2:1 (37. Joao Pedro, 88. Melchiorri - 86. Fernandes).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články