Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jihlava pod Bílkem podruhé remizovala 1:1, tentokrát na půdě Slovácka

Uherské Hradiště – Ani v osmém ligovém duelu se fotbalisté Vysočiny Jihlava nedočkali plného bodového zisku. Proti Slovácku sice díky brance lotyšského internacionála Ikauniekse z konce první půle vedli, ale Havlík po změně stran vyrovnal a odstartoval drtivý nápor domácích. I přes několik zajímavých šancí jej však nedokázali gólově zúročit. 

Sport
zdroj: ČT4

Slovácko, které se po třech prohrách dočkalo prvního bodu, dohrávalo druhý poločas bez trenéra Stanislava Levého, kterého trápila nevolnost a během zápasu odjel na nemocniční vyšetření.

Duel dvou týmů ze spodních pater tabulky postrádal v úvodu herní kvalitu. Domácí fotbalisté měli sice po většinu prvního poločasu neplodnou územní převahu, přes přehuštěné zadní řady soupeře se ovšem jen velmi těžko dostávali k zakončení.

Více slibných příležitostí si paradoxně vypracovala Jihlava. Ve 25. minutě Rabušic hlavičkoval jen do brankáře Heči. Slovácko zahrozilo nejvážněji těsně před přestávkou, kdy střelu rychlonohého Diviše s námahou vyrazil brankář Hanuš.

V závěru poločasu nicméně nechali domácí stopeři prostor nejlepšímu střelci Vysočiny Ikaunieksovi, který pohotově otevřel skóre.

Slovácko na nepříznivý výsledek zareagovalo hned po návratu z kabin, proti však byl spolehlivý Hanuš. Ten postupně vyrazil tvrdou střelu Reinberka, dvakrát zlikvidoval šance Koného a stihl zasáhnout i proti hlavičce Diviše.

Stoupající tlak se podařilo domácím fotbalistům zúročit v 67. minutě, kdy se prosadil střelou z dvaceti metrů Havlík. Až do konce utkání poté solidně zaplněný stadion hnal své miláčky za rozhodující trefou, ale ve výborné formě chytající Hanuš všechny pokusy hráčů Slovácka pochytal.

8. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko - Vysočina Jihlava 1:1 (0:1)

Branky: 67. Havlík - 45. Ikaunieks. Rozhodčí: Zelinka - Urban, Arnošt. ŽK: Košút, Kalouda, Rada - Zoubele, Ikaunieks. Diváci: 3517.

Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski, Daníček - Diviš, Havlík, Kalouda (59. Tetteh) - Koné. Trenér: Levý.

Jihlava: Hanuš - Blaič, Krejčí, Rosa, Mišůn - Štěpánek, Zoubele (90. Tlustý) - Vaculík (84. Batioja), Dvořák, Ikaunieks (77. Šamánek) - Rabušic. Trenér: Bílek.

Hlasy po utkání 8. kola první fotbalové ligy 1. FC Slovácko - Vysočina Jihlava :

Michal Kordula (asistent trenéra Slovácka): "Nepovedl se nám hrozným způsobem první poločas. Prohrávali jsme osobní souboje, byli jsme vlažní. Když to řeknu kulantně, tak jsme jej prospali. Ve druhé půli jsme si díky nasazení i kvalitou v určitých momentech vytvořili tlak i šance. Chtěli jsme tento zápas vyhrát, což se nám nepodařilo. Šance, které si vytvoříme, musíme proměňovat."

Michal Bílek (trenér Jihlavy): "Byl to zápas, který jsme mohli vyhrát i prohrát. Slovácko mělo ve druhém poločase velký tlak. Často nám létali míče do vápna. Hodně nás podržel brankář Hanuš, který chytil tři vyložené šance. My jsme mohli ještě v závěru utkání po brejkových situacích také skórovat. Během zápasu nás ale trápila nepřesnost, nedostali jsme se do hry, jak jsme chtěli. Je to ale bod zvenku a musíme ho brát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články