Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Baník v Pardubicích pouze remizoval, Olomouc jasně vyhrála

Pardubice – Neporazitelnost ostravského Baníku ve Fotbalové národní lize trvá i po 8. kole. Náskok v čele tabulky se však po bezbrankové remíze na půdě Pardubic snížil o dva body. Nadcházející domácí duel, který svěřenci Vlastimila Petržely odehrají před prázdnými tribunami proti Českým Budějovicím, tak bude přímým soubojem o první místo. Jihočeši totiž ztrácejí pouze bod. Třetí pozici drží rovněž neporažená Olomouc, která zvítězila ve Varnsdorfu jasně 3:0.

Utkání Pardubice - Baník Ostrava
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Baník přijel do Pardubic po pohárové prohře s Litoměřickem a ani na východě Čech toho v ofenzivě moc neukázal. V závěru prvního poločasu sice vstřelil gól, ale sudí jej kvůli ofsajdu neuznali. Největší šanci měli domácí, jenže střídající Kayamba střílel zblízka vedle. Pardubice tak čekají na vítězství už sedm soutěžních zápasů.

Ústí nad Labem se prosadilo v Třinci už po čtyřech minutách z rychlého protiútoku. Výborný odcentroval na Poučka a ten z malého vápna poslal míč do sítě. Hosté byli i po vstřelené brance jednoznačně lepší, pojišťující trefu nicméně během první půle nedokázali přidat. Moulis nejprve trefil v šanci obránce a následně z přímého kopu jen břevno.

Třinec se po změně stran snažil o vyrovnání, ale v 56. minutě po tečované střele Výborného z dálky inkasoval podruhé.

Poslední Prostějov prohrál potřetí za sebou. Tentokrát doma nestačil na Vlašim, která využila dlouhou přesilovou hru k výhře 3:0.

Středočechy poslal do vedení po půlhodině Vyhnal. V 52. minutě dostal červenou kartu za stažení Nečase Nekuda a z následné standardní situace zvýšil Piško. Obránce hostů se o chvíli později prosadil podruhé a dal výsledku konečnou podobu.

Táborsko doma remizovalo 1:1 se Znojmem. Hosté vedli už od 6. minuty po gólu Javůrka z brejku. Další šance ale Znojmo nevyužilo a tak po změně stran srovnal Javorek po akci Hanzlíka. Znojmo bodovalo počtvrté za sebou.

Olomouc drží ve druhé lize nadále neporazitelnost. Tým v sedmém kole porazil Varnsdorf 3:0 a patří mu třetí příčka za Ostravou a Českými Budějovicemi. Olmouc má navíc ještě zápas k dobru.

O výhře Olomouce rozhodl dvěma góly Tomáš Chorý, který se poprvé prosadil ve 30. minutě a druhou branku přidal krátce po začátku druhého poločasu. Na konečných 3:0 pro hosty upravil deset minut před koncem Šimon Falta. Sigma má po sedmi kolech bilanci čtyř výher a tří remíz a jako jediná spolu s prvním Baníkem ještě neprohrála.

Fotbalová národní liga - 8. kolo:

Pardubice - Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: Hrubeš - Kožár, Kříž. ŽK: Kim Te-won, Kovář - Celba. Diváci: 2500. 

Třinec - Ústí nad Labem 0:2 (0:1)

Branky: 4. Pouček, 56. Výborný. Rozhodčí: Julínek - Kotalík, Vodrážka. ŽK: Dedič, Čelůstka, Motyčka, Janoščín - Kateřiňák, Martykán. Diváci: 305.

Varnsdorf - Sigma Olomouc 0:3 (0:1)

Branky: 30. a 47. Chorý, 80. Falta. Rozhodčí: Severýn - Vlasjuk, Frimmel. ŽK: Rudnytskyy, Neuberg, Durdevič, Zbrožek - Chorý, Šindelář. Diváci: 1013.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články