Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Z derby bychom brali i bod. Člověk chce ale vždy vyhrát, prozradil Pavlenka

Praha – Pokud mu trenér dá opět šanci mezi třemi tyčemi, čeká v neděli na Jiřího Pavlenku velké poprvé. Brankář Slavie by si premiérově zachytal v derby pražských "S", když jeho tým zajíždí na půdu Sparty. Čtyřiadvacetiletý gólman tuší, že v utkání sešívaní favority nebudou, přesto by rád získal minimálně bod. A pokukuje i po třech.

Brankář Slavie Jiří Pavlenka
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Na Spartě už se dvakrát představil. To však ještě jako brankář Ostravy. I tak ale slavil jeden úspěch, když před dvěma lety měl hlavní podíl na nečekané výhře Baníku 1:0. 

"Neřekl bych, že bych tehdy Spartu vychytal a zničil. Zápas si samozřejmě moc dobře pamatuji. Byl to krásný zážitek, přijela tam spousta fanoušků z Ostravy. My jsme tehdy zápas výborně zvládli jak dozadu, tak dopředu. Byl to výborný týmový výkon," řekl Pavlenka.

"V neděli bychom vzhledem k tomu, že se hraje na Spartě, asi brali i bod. Ale člověk chce vždycky vyhrát," konstatoval čtyřiadvacetiletý gólman, jenž přišel do Slavie v zimě, ale jarní derby chytal Martin Berkovec.

Zápas na zaplněné Letné proti velkému rivalovi Pavlenku vždy mnohem víc motivuje. "Jak s Ostravou, tak se Slavií jsou to proti Spartě velice prestižní utkání. V žádném zápase nechce člověk nic vypustit, ale ta bouřlivá atmosféra a vše okolo tomu hodně napomáhají. Taková až natěšenost na zápas tomu dodává speciální třešničku navíc. Je to vzrušující zápas," řekl Pavlenka.

Spartu stále považuje za favorita, přestože po reprezentační přestávce uhrála ze tří soutěžních duelů jen dvě remízy. "Myslím si, že vzhledem k tomu, že Sparta hraje doma, tak bude favoritem. I když teď remizovala ve Zlíně a nepodařil se jí zápas v Evropské lize, pořád má sílu. Ale my se budeme snažit ji potrápit a věřím, že si z Letné něco odvezeme," uvedl Pavlenka.

Do derby by mohl zasáhnout hvězdný navrátilec do Sparty Tomáš Rosický, podle Pavlenky by ale byl nesmysl, kdyby se na něj slávisté příliš soustředili. "Všichni víme, jakou obrovskou kvalitu Tomáš Rosický má. Má výborný přehled ve hře, umí založit šanci pro jiné hráče a to my velice dobře víme. V českém fotbale je to teď velké téma. Ale my se nemůžeme pořád soustředit jenom na něj. Musíme se soustředit na celý tým a vnímat kvalitu celku," dodal Pavlenka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články