Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kladno vypadlo po penaltové porážce na Slovácku z Poháru ČMFS

Uherské Hradiště - Dalším prvoligovým týmem, který opustil letošní ročník fotbalového Poháru ČMFS, je Kladno. Středočeši nedokázali v dnešním osmifinálovém utkání udržet na půdě druholigového Slovácka poločasové vedení 1:0, po změně stran inkasovali vyrovnávací branku a při střelbě pokutových kopů byli úspěšnější domácí. Vyhráli 7:6 a po Brnu vyřadili další prvoligový celek. Rozhodující penaltu proměnil Sládek.

SK Kladno
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová

Kladno začalo v prvoligovém stylu. Pohyblivostí ve středu pole přehrávalo domácí tým, lépe bránilo a propracovanějšími útočnými akcemi se dostávalo i do slibných šancí. Slovácko zahrozilo hned v úvodu utkání, kdy se tlačil do zakončení Chmelíček, ale netrefil přesně míč. V 21. minutě se hosté dostali do vedení, po rohu se prosadil hlavou Beneš. Kladenští si pak vypracovali i další velké šance, které však také díky domácímu gólmanovi Filipkovi nedokázali přetavit v góly.

Také po změně stran tlak Kladna pokračoval, šance ale končily na nepřesnostech. Slovácko ovšem na rozdíl od prvního poločasu zvýšilo bojovnost i pohyb a v 55. minutě z pokutového kopu Chmelíček vyrovnal. Vzápětí sice mohl z protiútoku skórovat Zachariáš, ale vyloženou příležitost trestuhodně zahodil.

Utkání tak dospělo až k penaltám. V nich byli střelci dlouho neomylní, až v sedmé sérii selhal hostující Šilhan a domácí mohli slavit postup.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články