Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šimůnek: V Dukle není bezvládí, trenér Hynek dělá pozitivní změny

Praha - Dukla přišla v týdnu o Jaroslava Šilhavého a na trenérský post prozatím dosadila Jaroslava Hynka. Zkušený stoper Jan Šimůnek situaci nepovažuje za problematickou či za bezvládí. Podle něj má trenér kvality k tomu, aby u týmu mohl zůstat třeba i natrvalo.

Jan Šimůnek
zdroj: ČTK autor: Salajka Martin

"Je to ale škoda, protože je to zkušený trenér. Odváděli jsme pod ním dobré výkony, jen tomu něco chybělo, aby bylo více bodů. Tak to třeba přijde teď," dodal zkušený stoper. Náhradu za Šilhavého se klubovému vedení zatím nepovedlo najít, Šimůnek však věří dosavadnímu asistentovi Hynkovi, který tým dočasně převzal. "Není to bezvládí, dělají to trenéři z juniorky a změny, co udělali, jsou pozitivní. Uvidíme, máme z toho dobrý pocit, ale musíme to předvést na hřišti," řekl.

Dokonce věří, že by Hynek mohl u týmu zůstat dlouhodobě. "Proč by se to mělo měnit, když se bude dařit. Z Německa si pamatuji, že u Mönchengladbachu nastoupil asistent André Schubert, oni desetkrát za sebou neprohráli a on je tam trenérem pořád. U nás má trenér zkušenosti, má licenci, takže když se mu bude dařit, tak proč by se to mělo měnit," dodal Šimůnek.

Jan Šimůnek o odchodu trenéra Šilhavého: "Byl to trochu šok, že trenér odešel do Slavie. Já z toho byl dost překvapený, protože jsem nikdy nezažil, že by v podstatě nový trenér už po pěti kolech odešel. Ale určitě mu to nevyčítám. Taková nabídka se asi neodmítá."

Šimůnek sice vynechal kvůli zranění poslední tři kola, už je ale připraven v dalším duelu v Jablonci nastoupit. "Už jsem odehrál v pátek 70 minut v přípravě. I proti Spartě jsem byl připravený na lavičce naskočit. Mohu hrát," řekl Šimůnek. "Úvod sezony nehodnotím dobře, protože po pěti kolech máme čtyři body. Ve všech zápasech jsme měli na víc. S Teplicemi dostaneme gól z jediné šance, se Slováckem neudržíme vedení 2:0. Samozřejmě se Spartou se může prohrát, ale šance na lepší výsledek byla. Chybí nám štěstíčko," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články