Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Plzni uzavřou kvůli fanouškům na AS Řím část tribuny, z klubu odešli dva hráči

Praha – Až Plzeň v Evropské lize na domácím hřišti nastoupí proti AS Řím, část hlediště bude zet prázdnotou. UEFA Západočechy potrestala za výtržnosti fanoušků včetně projevů rasismu v utkání 4. předkola Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad. Konkrétně jde o sektory P2 a P3, kde sídlí kotel. Prázdných tak zůstane 910 míst. Viktoria zároveň oznámila, že týmu odchází dva hráči, Jan Holenda a Tomáš Kučera.

"Důvodem jsou rasistické projevy a házení předmětů na hřiště během zápasu s Ludogorcem Razgrad," řekl mluvčí plzeňského celku Václav Hanzlík. "Za celý klub vyhlašujeme nulovou toleranci jakýmkoli rasistickým projevům či urážkám a budeme proti tomuto nešvaru nekompromisně bojovat," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Během utkání s Razgradem fanoušci těžce nesli některé výroky španělského rozhodčího Alberta Undiana Mallenca a bučeli. Část fandů bučela i na hráče tmavé pleti a na protest proti výrokům sudího diváci házeli kelímky na hřiště. Rozhodčí proto na několik vteřin zápas přerušil.

Plzeň za to pyká tím, že na nejatraktivnější zápas podzimu s AS Řím nebude moci využít plnou kapacitu stadionu. "Pro náš klub to znamená obrovskou ztrátu finanční, organizační problém směrem k prodeji balíčků na zápasy, ale především ztrátu společenskou. Jakékoli projevy rasismu odmítáme, nepatří nejen na fotbalové stadiony, ale ani do celé společnosti," řekl Šádek.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňský stadion se kvůli fanouškům zčásti uzavře

Pokud by se problém opakoval, mohla by UEFA Plzni uzavřít i celý stadion. "Hodláme provést preventivní opatření, aby se nic podobného již neopakovalo. Proti všem, kteří nehodlají tato pravidla respektovat a tím pádem ohrožují klub, budeme postupovat nekompromisně a říkáme, že takové fanoušky na stadionu nechceme," uvedl Šádek.

Kvůli trestu musí Plzeň stáhnout z prodeje balíčky na všechny tři domácí zápasy Evropské ligy do sektorů P2 a P3, kam bude prodávat vstupenky jen na další duely s Astrou Giurgiu a Austrií Vídeň.

Holenda bude z Plzně hostovat v Bohemians, Kučera jde do Teplic

Další dva hráči opustili Plzeň. Útočník Jan Holenda odešel do konce podzimní části sezony na hostování do Bohemians Praha 1905 a záložník Tomáš Kučera bude rok hostovat v Teplicích. "Vzhledem k příchodům nových hráčů a vysoké konkurenci jsme se s oběma hráči domluvili, že půjdou na hostování. Je důležité, aby pravidelně nastupovali," uvedl Šádek.

Kučera nastoupil v této sezoně ve třech ligových zápasech a dal jeden gól. Pětadvacetiletý záložník je odchovancem Jihlavy, za kterou si poprvé zahrál nejvyšší soutěž a na jaře v týmu Vysočiny hostoval. Ani nyní by v Plzni po příchodu albánského záložníka Ergyse Kaceho nedostával příležitost. V lize má bilanci 80 utkání a osm gólů.

Jedenatřicetiletý Holenda naváže v Bohemians na spolupráci s trenérem Miroslavem Koubkem, s kterým získal v sezoně 2014/15 v barvách Plzně mistrovský titul. Po letních příchodech Marka Bakoše a Tomáše Poznara by dostával ve Viktorii minimální prostor.

Holenda, který má zkušenosti i z ruské ligy, odehrál v české lize za Spartu, Drnovice, Liberec, České Budějovice, Most a Plzeň 152 zápasů a dal 25 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články