Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Manchester City zažil hostovací horečku, do Chelsea se vrací David Luiz

Manchester – Během posledního dne přestupového období změnilo působiště hned několik hráčů, o jejichž budoucnosti se delší dobu spekulovalo. Mírné zemětřesení zažila především kabina Manchesteru City. Dres aktuálního lídra Premier League již v této sezoně neoblékne Joe Hart, Eliaquim Mangala, Samir Nasri a Wilfried Bony. Působiště mění formou hostování také Juan Cuadrado z Chelsea či Jack Wilshere z Arsenalu. Nečekaný přestup stvrdil David Luiz, který se vrátil do týmu Blues.

David Luiz
zdroj: Getty Images autor: Clive Rose

O budoucnosti devětadvacetiletého Harta, který byl neochvějnou brankářskou jedničkou Citizens od sezony 2010–2011, se hlasitě hovořilo od letního příchodu kouče Pepa Guardioly. 

Odchovanec Shrewsbury Town nefiguroval v plánech španělského stratéga, což naznačily i úvodní duely Premier League, kdy své spoluhráče sledoval jen z lavičky náhradníků. Před týdnem navíc kádr čtyřnásobných anglických šampionů posílil Claudio Bravo z Barcelony a bylo zřejmé, že klub po dlouhých deseti letech opustí. Ztracené sebevědomí bude hledat v italském FC Turín, kam zamířil na roční hostování.

Minimálně stejně dlouhou dobu stráví mimo Etihad Stadium i francouzské duo Eliaquim Mangala-Samir NasriObránce Mangala po přestupu z Porta nenaplnil očekávání, v průběhu dvou sezon se nikdy na delší časový úsek neprobojoval do základní sestavy, a proto putuje na roční hostování do španělské Valencie. 

Nasri především vinou častých zranění loni nastoupil jen do dvanácti utkání Premier League. Zápasovou praxi bude sbírat v konkurenční Seville. Vítěze posledních tří ročníků Evropské ligy naopak opustil ukrajinský křídelník Jevhen Konopljanka, jehož si vypůjčilo Schalke 04.

Wilfried Bony
zdroj: imago sportfotodienst

Až posledním možným dnem skončila i přestupová sága útočníka Wilfrieda Bonyho. Kanonýr z Pobřeží Slonoviny neměl v ofenzivně nabité vozbě Manchesteru City potřebné herní vytížení, což by se mělo změnit během ročního hostování ve Stoke City. Mužstvo vedené Markem Hughsem již delší dobu postrádá spolehlivého zakončovatele a bývalý forvard Swansea, Arnhemu či pražské Sparty by v tomto směru mohl výrazně pomoci.

David Luiz se nečekaně vrací do Chelsea, Cuadrado jde opět hostovat do Juventusu

Zcela nečekaný přestup zažil David Luiz, který se ve svých devětadvaceti letech vrátil do Chelsea. Brazilský obránce ze Stamford Bridge odešel do PSG před dvěma lety za 50 milionů liber, nyní přichází za částku zhruba o 10 milionů nižší. Chelsea měla dlouhodobý zájem o středního obránce, nedokázala však přilákat Koulibalyho z Neapole a na hostování nakonec nepřivedla ani Aymena Abdennoura z Valencie. Do Chelsea přichází i levý obránce Fiorentiny Marcos Alonso za 27 milionů eur. 

Kolumbijský záložník Juan Cuadrado se po letní přípravě na Stamford Bridge vrací zpět do Turína, kde výrazně pookřál během loňského ročníku Serie A. Za "starou dámu" odehrál čtyřicet soutěžních utkání a další bude moci přidat po reprezentační přestávce. Juventus totiž ofenzivního univerzála podruhé získal na hostování, tentokrát tříleté s opcí. Na hostování do Crystal Palace odchází i útočník Loic Rémy.

Wilshere bude pomáhat Bournemouthu, Sissoko přestupuje do Tottenhamu

Jack Wilshere stráví letošní sezonu na hostování v Bournemouthu. Čtyřiadvacetiletý subtilní středopolař poslední dva roky více méně promarodil a přišel o místo v základní sestavě Arsenalu i reprezentace Albionu. Na jižním pobřeží Anglie se pokusí restartovat slibně vyhlížející kariéru – pokud zůstane zdravý.

Přetahovanou mezi Evertonem a Tottenhamem o jednoho z nejlepších hráčů finále Eura nakonec vyhráli Spurs, kteří tak koupili křídelníka Newcastlu Moussu Sissoka za 30 milionů liber. Francouzský hráč je tak třetím ofenzivním fotbalistou Magpies, který opustil sestoupivší klub. Newcastle tak za Sissoka, Townsenda a Wijnalduma inkasoval 68 milionů liber.

Rebel Balotelli přestoupil do Nice, Leicester získal Slimaniho

"Enfant terrible" evropského fotbalu, Mario Balotelli, ukončil své trápení v Liverpoolu. Jeho další kroky vedou do francouzské nejvyšší soutěže, kde bude hájit barvy OGC Nice. Italský útočník, jenž za celek z Anfield Road vstřelil pouze jeden ligový gól, přichází po vzájemném ukončení spolupráce zdarma. Se čtvrtým týmem loňského ročníku Ligue 1 podepsal smlouvu na dva roky.

Největší přestupní částku v klubových dějinách zaplatil také Leicester, který do mistrovského kádru za 30 milionů eur přivedl alžírského útočníka Islama Slimaního ze Sportingu Lisabon. Osmadvacetiletý Slimaní v minulé sezoně za Sporting nastřílel celkem 31 branek ve všech soutěžích.

Další zajímavé přestupy nebo hostování:

Marcos Alonso - Fiorentina -> Chelsea (přestup, 27 mil. eur)
Álvaro Arbeloa - Real Madrid -> West Ham United (přestup, zdarma)
Mario Balotelli - Liverpool -> Nice (přestup, zdarma)
Wilfried Bony - Manchester City -> Stoke (hostování)
Juan Cuadrado - Chelsea -> Juventus (hostování)
Serge Gnabry - Arsenal -> Werder Brémy (přestup, 6 mil. eur)
Joe Hart -
Manchester City -> FC Turín (hostování)
Gökhan Inler - Leicester City -> Besiktas Istanbul (přestup, 1,8 mil. eur)
David Luiz - PSG -> Chelsea (přestup, 40 mil. eur)
Eliaquim Mangala - Manchester City -> Valencie (hostování)
Lazar Markovič - Liverpool -> Sporting Lisabon (hostování)
Bruno Martins Indi - FC Porto  -> Stoke City (hostování)
Samir Nasri - Manchester City -> Sevilla (hostování)
Didier Ndong - Lorient -> Sunderland (přestup, 16 mil. eur)
Georges-Kevin N'Koudou - Olympique Marseille -> Tottenham (přestup, 10,7 mil. eur)
Lois Rémy - Chelsea -> Crystal Palace (hostování)
Moussa Sissoko - Newcastle -> Tottenham (přestup, 35,7 mil. eur)
Islam Slimaní - Sporting Lisabon -> Leicester City (přestup, 30 mil. eur)
Enner Valencia - West Ham -> Everton (hostování)
Jack Wilshere - Arsenal -> Bournemouth (hostování)

Zdroj
Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články