Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tottenham s Liverpoolem si rozdělili body, poprvé vyhrál Leicester

Londýn - Ve třetím kole anglické Premier League se podělili o body Tottenham s Liverpoolem. Proměněnou penaltou poslal do vedení hosty Milner, Tottenhamu se však povedlo dvacet minut před koncem vyrovnat a udržet si tak letošní neporazitelnost. V dalších zápasech se dařilo favoritům – Chelsea porazila Burnley 3:0, Manchester United udolal gólem v nastavení Hull 1:0, Arsenal si poradil s Watfordem 3:1 a po shodném vítězství nad West Hamem se udržel v čele tabulky Manchester City. Poprvé v sezoně zvítězil Leicester, který přemohl Swansea těsně 2:1.

Danny Rose z Tottenhamu slaví vyrovnávací branku proti Liverpoolu
zdroj: Reiters autor: Dylan Martinez

Arsenal po nevydařeném vstupu do sezony zabral. Nejprve remizoval s obhájcem titulu Leicesterem a nyní jasně přehrál Watford. Stal se po Manchesteru United teprve druhým týmem v historii, který na hřištích soupeřů nastřílel v Premier League už 700 branek.

První gól zaznamenal Cazorla z penalty po faulu na Sáncheze. Chilský útočník pak sám zvýšil a ještě před poločasem Sánchez asistoval u gólu Özila. Watford jen snížil, když Pereyra z dorážky překonal klečícího Čecha a připravil ho o druhé čisté konto sezony.

Manchester United zůstávají pod trenérem Josém Mourinhem stoprocentní. Čtvrtou soutěžní výhru za sebou vybojovali v Hullu, kde se však dlouho trápili. Už se zdálo, že poprvé ztratí, ale v nastavení předvedl hezkou akci Rooney, přihrál před branku a střídající Rashford zblízka doklepl míč do sítě.

Mesut Özil
zdroj: Reuters Staff

Given byl v utkání s Evertonem za smolaře

Poslední v tabulce je Stoke, jehož brankář Given měl v souboji s Evertonem velkou smůlu. Kapitán soupeře Baines sice napálil pokutový kop jen do tyče, míč se však odrazil od zad brankáře do branky. Šlo přitom o jediný gól zápasu.

To gólman Bournemouthu Boruc chytil poslední tři penalty, které na něj šly. V nastavení duelu s Crystal Palace přece jen inkasoval a zápas skončil 1:1. Bournemouth tak čeká na vítězství už osm zápasů.

V nové sezoně ještě nevyhrál ani Southampton, který doma znovu jen remizoval, tentokrát 1:1 se Sunderlandem. Deset minut před koncem přitom ještě prohrával po penaltě Defoa. Sunderland však vedení neudržel a v 85. minutě vyrovnal Rodríguez střelou z dálky, kterou lacině propustil hostující gólman.

Oslava Marcuse Rashforda
zdroj: Reuters Staff

Manchester City porazil 3:1 West Ham, Sterling dal dva góly

Fotbalisté Manchesteru City porazili West Ham 3:1 a vrátili se do čela tabulky o skóre před Chelsea a Manchester United. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly si v prvním poločase vypracovali rychlé vedení 2:0. Anglický reprezentant Sterling se trefil poprvé od března, když v sedmé minutě úspěšně zakončil pohlednou kombinaci.

O chvíli později vedli domácí už o dvě branky. De Bruyne z přímého kopu nacentroval přesně na Fernandinha a ten hlavou překonal gólmana Adriána. Brazilský středopolař oslavil první ligovou branku po 364 dnech. Asistent De Bruyne měl ještě v prvním poločase další dvě šance na zvýšení náskoku, v obou případech ale mířil nepřesně.

Krátce po přestávce sice rozvlnil síť "Kladivářů" potřetí Nolito, před zakončením ale byl v ofsajdu. Na druhé straně vstřelil v 58. minutě po Masuakově centru kontaktní branku Antonio. Šestadvacetiletý záložník se od začátku minulé sezony prosadil už osmkrát hlavou, což se nikomu jinému v anglické lize nepovedlo. West Ham skóroval v 16. ligovém zápase v řadě.

V nastavení domácí uklidnil Sterling a "Citizens" tak jsou v nové sezoně stále bodově stoprocentní.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:

Tottenham - Liverpool 1:1 (72. Rose - 43. Milner z pen.), Chelsea - Burnley 3:0 (9. Hazard, 41. Willian, 89. Moses), Crystal Palace - Bournemouth 1:1 (90.+3 Dann - 11. King), Everton - Stoke 1:0 (51. vlastní Given), Leicester - Swansea 2:1 (32. Vardy, 52. Morgan - 80. Fer), Southampton - Sunderland 1:1 (85. Rodríguez - 80. Defoe z pen.), Watford - Arsenal 1:3 (57. Pereyra - 9. Cazorla z pen., 40. Sánchez, 45. Özil), Hull - Manchester United 0:1 (90.+2 Rashford), West Bromwich - Middlesbrough 0:0, Manchester City - West Ham United 3:1 (7. a 90.+2 Sterling, 18. Fernandinho - 58. Antonio).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články