Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rajtoral za sebou v Plzni Koláře nenechal, oba odchází do Turecka

Plzeň – Oba zase budou hrát spolu, nikoliv už však v Plzni. S Františkem Rajtoralem odchází do tureckého Gaziantepsporu i Daniel Kolář. V Plzni, kde s krátkou přestávkou společně působili posledních sedm let, získali všechny čtyři mistrovské tituly.

František Rajtoral a Daniel Kolář zastavují Marka Matějovského
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Kolář i Rajtoral byli důležitou součástí nejúspěšnější éry v historii plzeňského klubu. Záložník Kolář hrál ve Štruncových sadech nepřerušeně od roku 2008, obránce Rajtoral od roku 2009 s výjimkou půlročního hostování v Hannoveru. Oba se podíleli na zisku čtyř plzeňských mistrovských titulů a dvakrát si zahráli základní skupinu Ligy mistrů.

"Oběma patří velké poděkování za vše, co pro klub udělali. Navždy se zapsali do klubové historie," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek. "Významně se podíleli na úspěšné novodobé historii Viktorie Plzeň. Mají velký podíl na všech úspěších, patřili ke klíčovým a nejvýraznějším postavám mužstva, zapsali se do srdcí našich fanoušků," řekl.

Odchod zkušených hráčů není překvapením. Plzeň po nepříliš přesvědčivém vstupu do sezony a vyřazení v předkole LM obměňuje tým a Rajtoral s Kolářem patřili mezi hráče, o kterých se hovořilo, že odejdou. "Nastal čas na změnu, rozhodli jsme se přebudovat kádr a hráči mají možná poslední možnost vyzkoušet si zahraniční angažmá. Domluvili jsme se tedy na ukončení spolupráce," uvedl Šádek. V týdnu do Plzně přišli záložníci Martin Zeman ze Sionu a Ergys Kace z PAOK Soluň.

Nyní absolvují devětadvacetinásobný český reprezentant Kolář a čtrnáctinásobný reprezentant Rajtoral v novém působišti ležícím poblíž hranic se Sýrií zdravotní prohlídku, poté podepíšou smlouvu. Jejich nový zaměstnavatel Gaziantepspor zahájil sezonu turecké ligy porážkou v 0:2 na hřišti Genclerbirligi, v uplynulém ročníku skončil v osmnáctičlenné tabulce čtrnáctý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články