Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Boleslav zametla s Hradcem a je v čele neúplné tabulky

Mladá Boleslav - Boleslavskému klubu se zatím v lize nadmíru daří a potvrdil to i duel s Hradcem Králové. Po brankách Lukášů Hůlky a Magery vyhráli domácí 2:0 a vedou neúplnou tabulku soutěže.

Utkání Mladá Boleslav - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

Hradec však dlouho potvrzoval, že je v Boleslavi skoro jako doma, a byl aktivnějším týmem. Měl řadu standardních situací, ale bez přesnějšího zakončení. To Mladá Boleslav byla produktivnější. V 10. minutě zahrával rohový kop Přikryl a stoper Hůlka z úhlu protlačil hlavou míč do branky. Pro reprezentanta do 21 let to byl druhý ligový gól v kariéře a první po dvou letech.

Hradec se pak tlačil za vyrovnáním, ovšem Vlkanova po hezké akci Holeše střílel v dobré pozici vedle. Stejně tak stoper Plašil, který se po rohu protlačil do dobré příležitosti, ale jeho hlavička těsně minula branku.

V závěru poločasu přišla Mladá Boleslav o reprezentanta Radu, který se zranil. I bez něj ale byla v druhé půli výrazně aktivnější. V 50. minutě byla blízko navýšení skóre. Jenže Přikryl trefil jen tyč a Mebrahtu nechal z dorážky vyniknout brankáře Ottmara. Pojistka tak přišla až o pět minut později. Domácí kapitán Magera si stoupl k přímému kopu a střelou přes zeď se trefil přesně k tyči.

Hradec měl pak několik nadějných akcí, ovšem gólmana Diviše výrazně protáhl jen Chleboun. Na druhé straně pak třetí gól domácích odmítl po hlavičce Da Silvy skvělým zákrokem Ottmar. Boleslav porazila východočeský tým teprve podruhé z devíti vzájemných ligových zápasů.

FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové 2:0 (1:0)

Branky: 10. Hůlka, 56. Magera. Rozhodčí: Machálek - Pochylý, Antoníček. ŽK: Magera, Pauschek, Da Silva - Vlkanova, P. Černý, Malinský. Diváci: 3217.

M. Boleslav: Diviš - Pauschek, Da Silva, Hůlka, Fleišman (54. Keresteš) - Kúdela, Rada (46. Valenta) - Vukadinovič, Magera, Přikryl - Mebrahtu (83. Chramosta). Trenér: Kalvoda.

Hradec: Ottmar - Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra - P. Černý (63. Pázler), Mareš - Martan (75. M. Černý), Vlkanova, Malinský (85. Zorvan) - Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.

Leoš Kalvoda (trenér M. Boleslavi): "Já jsem velmi šťastný, že jsme to zvládli, protože to bylo velice těžké utkání. Hradec hraje poctivou defenzivu, chodí do rychlých brejků. Pro každý tým to bude nebezpečný soupeř. Znovu se ukázalo, že standardní situace zápasy rozhodují. My u některých ale měli i štěstí. Mám ze tří bodů opravdu radost, ale zároveň jsem smutný ze zranění Jakuba Rady. Ještě nevím, jak to vypadá, ale předběžný odhad byl na křížový vaz. Pokud se to potvrdí, bude to pro nás velké oslabení, na které asi budeme muset během reprezentační pauzy reagovat. Už jsme to řešili. Je tam místo něj jen Jirka Valenta, ostatní středový hráči jsou jiné typy."

Milan Frimmel (trenér Hradce): "Jeli jsme sem s respektem, protože Mladá Boleslav hraje o evropské poháry a má úplně jiné ambice. Zároveň jsme ale měli odhodlání tu předvést dobrou hru a pokusit se vydolovat nějaký bod. Povedlo se to jen z části. Rozhodla produktivita domácích a standardní situace. I my jich měli dost, ale nepodařilo se nám z nich na rozdíl od domácích dát gól. Prohráli jsme s velmi kvalitním mužstvem, ale se vztyčenou hlavou. Fotbal je však o bodech a vítězstvích. Předvedli jsme mnohem lepší výkon než třeba s Jihlavou, kterou jsme však porazili. Před prvním gólem to vypadalo, že to do zázemí hrál Přikryl a neměl to být roh, ale musím se na to podívat. I my tam měli několik nebezpečných standardek, které dobře zahrával Mareš."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články