Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Rajtoral míří z Plzně do Gaziantepsporu, možná i s Kolářem

Plzeň - Plzeňský obránce František Rajtoral je na odchodu do tureckého Gaziantepsporu. Třicetiletý hráč by měl se čtrnáctým celkem uplynulého ročníku turecké ligy podepsat smlouvu na tři roky. "Jsme hodně daleko. Doladili jsme smlouvu na dva roky s roční opcí. Teď záleží na dohodě klubů. Věřím, že překážka už tam nebude," řekl hráčův agent Pavel Zíka.

Mistrovská Plzeň po nepovedeném vstupu do sezony obměňuje tým a Rajtoral byl jedním z hráčů, u kterých se počítalo, že odejdou. Čtrnáctinásobný český reprezentant vyrazí na druhé zahraniční angažmá, předloni hostoval půl roku v bundesligovém Hannoveru. Do Plzně přišel v roce 2009 z Baníku Ostrava. Získal s ní čtyři ligové tituly a zahrál si Ligu mistrů.

Nyní si vyzkouší angažmá v tureckém Gaziantepu, který leží nedaleko hranic se Sýrií. "Je to nejvíce se rozvíjející město Turecka. Hráči tam bydlí v komplexu připomínajícím Dubaj. Za tři týdny budou otevírat nový stadion, který vypadá jako Allianz Arena v Mnichově," uvedl Zíka.

Spolu s Rajtoralem by do Gaziantepsporu mohl zamířit další plzeňský fotbalista Daniel Kolář. "Rád bych, aby tam šli spolu, ale u Dana jednání ještě probíhají. Také se do toho může zapojit další klub. Oba chtěli už před půlrokem, ale s Plzní byla dohoda, že se počká, až jak dopadnou předkola," dodal Zíka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články