Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Italský trojboj: Spartu čeká slavný Inter, Plzeň vyzve AS Řím a Liberec Fiorentinu

Monako - Atraktivní soupeře z Apeninského poloostrova přisoudil českým týmům los základních skupin Evropské ligy v Monaku. Sparťané si v těžké skupině K zahrají i na slavném San Siru proti Interu Milán. Mistrovskou Plzeň čeká souboj se třetím celkem loňského ročníku italské ligy AS Řím a Slovan Liberec se utká mimo jiné s Fiorentinou.

Los Evropské ligy
zdroj: Reuters autor: Eric Gaillard

Sparta obhajuje čtvrtfinálovou účast z minulého ročníku. Liberec v předešlé sezoně do posledního zápasu bojoval o postup ze skupiny, naopak Plzni se nedařilo a získala jen čtyři body. Ze čtyřčlenných skupin postoupí vždy dva kluby do vyřazovací fáze. První zápasy se hrají ve čtvrtek 15. září, poslední šesté kolo je na programu 8. prosince.

Sparta si nemůže stěžovat na neatraktivní los, utká se však s dvojicí mimořádně kvalitních soupeřů. Vedle vítěze Ligy mistrů z roku 2010 Interu Milán na Letenské čeká i anglický Southampton, zřejmě nejtěžší možný tým ze třetího koše. Skupinu K pak doplňuje nevyzpytatelný izraelský mistr Hapoel Beer Ševa.

Je nám líto, video expirovalo.
Los EL přisoudil českým klubům hvězdné italské celky

Daleké cestě na východ se nevyhne ani Liberec, který změří síly s ázerbájdžánským Karabachem Agdam, nedávným soupeřem Plzně z 3. předkola Ligy mistrů. Favoritem skupiny J je bezesporu italská Fiorentina, Slovan se o druhou postupovou příčku bude vedle Karabachu prát ještě s řeckým PAOK Soluň.

Druhý rok za sebou se Plzeň podívá v rámci Evropské ligy do Vídně, jen místo Rapidu se utká s rivalskou Austrií. AS Řím sice ve 4. předkole Ligy mistrů vypadl s Portem po domácí porážce 0:3, přesto bude jednoznačným favoritem skupiny E. Ze čtvrtého koše si pak Viktoria asi přála o něco schůdnějšího protivníka než rumunskou Astru Giurgiu, která před dvěma lety vyřadila ve 3. předkole EL Liberec.

Kluby za postup do základní skupiny inkasují 2,4 milionu eur, což je v přepočtu asi 65 milionů korun. Za každé vítězství získají 360 tisíc eur, za remízu 120 tisíc eur a prémie jsou vypsány i za další postupy.

Los základních skupin Evropské ligy:

A: Manchester United, Fenerbahce Istanbul, Feyenoord Rotterdam, Zorja Luhansk

B: Olympiakos Pireus, APOEL Nikósie, Young Boys Bern, FC Astana

C: Anderlecht Brusel, AS St. Etienne, 1.FSV Mohuč, FC Gabala

D: Zenit Petrohrad, AZ Alkmaar, Maccabi Tel Aviv, Dundalk FC

E: Viktoria Plzeň, AS Řím, Austria Vídeň, Astra Giurgiu

F: Athletic Bilbao, KRC Genk, Rapid Vídeň, Sassuolo Calcio

G: Ajax Amsterdam, Standard Lutych, Celta Vigo, Panathinaikos Atény

H: Šachtar Doněck, SC Braga, KAA Gent, Konyaspor

I: Schalke 04, FC Salcburk, FK Krasondar, OGC Nice

J: AFC Fiorentina, PAOK Soluň, Slovan Liberec, Karabach Agdam

K: Inter Milán, Sparta Praha, Southampton FC, Hapoel Beer Ševa

L: Villarreal CF, Steaua Bukurešť, FC Curych, Osmanlispor

Hlavní zprávy

Nejčtenější články