Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ščasný před odvetou: Musíme podat výrazně lepší výkon než v Dánsku

Praha - Jen výrazně lepší výkon než v prvním utkání přinese podle trenéra fotbalistů Sparty Zdeňka Ščasného postup přes Sönderjyske do Evropské ligy. Své hráče bude nabádat, aby se v domácí odvetě 4. předkola nepřizpůsobovali hře dánského protivníka a prosazovali se hlavně aktivní hrou po křídlech. Rovněž varoval před standardkami soupeře.

"Pokud chceme postoupit, měli bychom podat výrazně lepší výkon než u nich," řekl Ščasný na předzápasové tiskové konferenci. "Ve všech venkovních zápasech se snažili hrát, i na Bröndby, kde prohráli 0:4, dlouho byli aktivní. Když se někdo přizpůsobí jejich hře, tak je to cesta do pekel. Musíme se prosadit naší hrou," varoval kouč.

Spartu čeká velmi důležitý zápas a jen výhra jí přinese účast v evropských pohárech. "Když nám nevyšel postup do Champions League, tak máme všichni obrovskou touhu postoupit do Evropské ligy a zahrát si stejně jako loni krásné zápasy," prohlásil Ščasný. Věří, že v odvetě bude jeho tým fungovat v defenzivě tak jako v prvním utkání, kdy soupeře pustil do jediné šance, a že naopak zlepší ofenzivní projev.

Je nám líto, video expirovalo.
Ščasný: Doufám, že bilance vydrží a udržíme nulu

"Sönderjyske má přehuštěný střed hřiště a s tím jsme se u nich nevypořádali. Středoví hráči se nedostali do hry a po stranách jsme neexistovali. Tam to bylo i užším hřištěm, takže doufám, že na našem hřišti to bude jiné. A že budeme hrát lépe po stranách," řekl letenský kouč.

Své hráče rovněž bude varovat před standardními situacemi soupeře, zejména před dlouhými auty. "Jejich obranu ani moc natrnovat nejde. V dánské lize tak už hrají skoro všechna mužstva. Dokonce prý mají trenéra, který nacvičuje jen tyto auty. Je pravda, že z toho bývají nebezpeční. Ale správně by měl aut zahrávat nejbližší hráč a oni často čekají, než přes celé hřiště přiběhne hráč. Pak se kvůli tomu tak deset minut nehraje. A to mi vadí. Přijde mi to podivné. Ale je to nebezpečné. Musíme hrát tak, aby měli jakýchkoli standardek co nejméně," dodal Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články