Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň jedná o příchodu Albánce Kaceho, Bohemians získali Dominika Maška

Plzeň - Fotbalisty Plzně by mohl posílit albánský reprezentant Ergys Kace. Třiadvacetiletý defenzivní záložník PAOKu Soluň odletěl do Čech dotáhnout hostování v týmu českých mistrů. Bohemians získali z nizozemského Cambuuru Leeuwarden někdejší velký talent českého fotbalu Dominika Maška. Jednadvacetiletý ofenzivní záložník či útočník podepsal v Ďolíčku smlouvu na tři roky.

Ergys Kace v utkání s Dortmundem
zdroj: Reuters autor: Ina Fassbender

"Jsem rád, že se mi otevírá nová kapitola v kariéře. Lidé (v Plzni) ukázali, že o mě mají zájem. V PAOKu jsem prodloužil smlouvu do roku 2020 a teď jdu zkusit tohle a uvidíme, co se stane," řekl Kace.

Kace žije v Řecku už od tří let a za PAOK hraje od dvanácti. Celkem za přední řecký klub odehrál už 141 utkání, ve kterých dal šest branek. Dalších 17 zápasů a dva góly nasbíral za albánskou reprezentaci, za kterou odehrál i 30 minut na letošním mistrovství Evropy. Jeho odhadovaná tržní cena je 3 miliony eur (asi 81 milionů korun).

V zimě se o něj údajně zajímal i italský gigant Inter Milán. Podle informací deníku Sport jedná Plzeň také o příchodech Tomáše Poznara ze Zlína a svého bývalého hráče Martina Zemana ze švýcarského Sionu. Viktoria odmítla přestupové spekulace před dnešní odvetou 4. předkola Ligy mistrů komentovat.

Trenér Roman Pivarník už ale dříve naznačil, že nějaké posily přijdou, a rovněž po posledním utkání se Zlínem vyjádřil nespokojenost s hrou defenzivních záložníků. Očekává se, že případné posily oznámí Plzeň ve středu.

Bohemians získali bývalý velký talent českého fotbalu Maška

Dominik Mašek je odchovancem Příbrami, za kterou debutoval v lize jako vůbec nejmladší hráč v historii už ve věku 15 let a 322 dní. Čtyřikrát byl zvolen nejlepším českým dorostencem a přestoupil do Hamburku, kde se však v prvním týmu neprosadil i vinou zdravotních potíží.

Zamířil tedy do Leeuwardenu, kde však rovněž nedostal tolik příležitosti. Navíc si v březnu přetrhl vaz v koleně a od fotbalu si musel odpočinout. Během léta začal zvažovat návrat do českého prostředí, zájem údajně měla i Slavia, nakonec si ale vybral dres Bohemians.

"Bohemka investuje do své budoucnosti. Dominik před čtyřmi lety odcházel do Hamburku jako největší talent českého fotbalu. Věříme, že svůj potenciál u nás rozvine a proběhne u něj restart v dospělém fotbale," řekl sportovní ředitel klokanů Miroslav Držmíšek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články