Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Mourinho prožil vítězný debut na Old Trafford a chválil dvojici Pogba-Ibrahimovic

Manchester – Fotbalisté Manchesteru United vstoupili do nové sezony ve velkém stylu. Nejúspěšnější klub anglické historie se po odchodu legendárního Sira Alexe Fergusona v posledních třech letech výkonnostně trápil. S příchodem svérázného portugalského kouče Josého Mourinha a hvězdných posil však fanoušci Red Devils mohou opět s velkými nadějemi vzhlížet k boji o titul.

Ibrahimovic slaví jednu ze svých tref do sítě Southamptonu
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

Letní personální zemětřesení se od úvodních duelů začíná vyplácet. Po triumfu v Community Shield zahájili hráči United vítězně i Premier League. Na půdě Bournemouthu zvítězili 3:1 a neméně přesvědčivý výkon podali také během domácí premiéry proti Southamptonu, který díky dvěma zásahům Zlatana Ibrahimovice porazili 2:0.

Kvality švédského kanonýra následně velebil trenér José Mourinho. "Podal vynikající výkon. Je silný ve vzduchu a dokáže udržet míč lépe než kdokoli jiný, čímž mužstvu přináší celou řadu ofenzivních možností," pochválil svého svěřence.

Čtyřiatřicetiletý útočník, jenž do Manchesteru přišel během letní přestávky po vypršení kontraktu ve francouzském PSG, prokazuje střelecký instinkt zabijáka od počátku svého působení. Všechna zmíněná utkání okořenil gólem a velice rychle se stal miláčkem ochozů. Síť za zády brankáře Southamptonu rozvlnil dokonce dvakrát.

Chladnokrevně proměněným pokutovým kopem navíc naznačil, kdo bude penaltovým exekutorem United v letošní sezoně. "Určil jsem tři hráče – Pogbu, Rooneyho a Ibrahimovice, ale Paul (Pogba, pozn. autora) s Waynem řekli Zlatanovi, že je první volbou," vysvětlil Mourinho.

Ibrahimovic svůj vydařený debut v Divadle snů nepřeceňoval. "Když hraje dobře tým, vyniknou i individuality. Snažil jsem se dělat to, co umím nejlépe. Vytvářet šance, pomáhat spoluhráčům a střílet góly. Jsem spokojený. Jsme zápas od zápasu lepší," řekl po utkání.

Obnovenou premiéru zažil na Old Trafford nejdražší fotbalista historie Paul Pogba. Také s jeho výkonem byl portugalský kouč spokojen. "Byl fantastický. V úvodu sice často kazil, čímž soupeři nabízel možnosti rychlých protiútoků, ale postupně získával jistotu. Mohli jste vidět mnohem více než jen ego. Mohli jste vidět osobnost, která se s velkým tlakem vyrovnala jako hvězda," dodal Mourinho.

Zdroj
Guardian, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články