Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kluby z Manchesteru vévodí Premier League, Leicester se podělil o body s Arsenalem

Londýn – United i City vyhráli i své druhé zápasy v sezoně. Svěřenci Josého Mourinha zásluhou branek Zlatana Ibrahimovice přehráli doma Southampton 2:0. City zase reagovali vysokým vítězstvím na půdě Stoke 4:1. Dařilo se i Chelsea, která otočila utkání ve Watfordu a zvítězila 2:1. Na výhru proti Arsenalu nenavázal Liverpool, který padl 0:2 s nováčkem Burnley. Gunners zase remizovali na hřišti mistrovského Leicesteru 0:0.

V sestavě United se poprvé objevil i nejdražší hráč historie Paul Pogba, který přestoupil z Juventusu za 105 milionů eur. Jeho návrat do dresu, který oblékal už v letech 2009–2012, však zastínila druhá z hlavních letních posil – Zlatan Ibrahimovic.

Ve 36. minutě nacentroval z pravé strany Wayne Rooney, švédský kanonýr ve vápně přeskočil portugalského reprezentačního stopera Josého Fonteho a poslal míč do branky. Krátce po změně stran následně Luke Shaw vybojoval pokutový kop, jenž Ibrahimovic s přehledem proměnil.

Citizens nadělovali ve Stoke 

Na páteční úspěch United zareagoval přesvědčivým vítězstvím jejich městský rival Manchester City. Svěřenci Pepa Guardioly vedli už před odchodem do kabin 2:0, když se dvakrát prosadil Sergio Agüero. Argentinský útočník prokazuje v úvodu sezony vynikající formu. Tři poslední soutěžní zápasy okořenil šesti vstřelenými góly.

V brance šampionů ze sezony 2013–2014 dostal opět před anglickým reprezentantem Hartem přednost Caballero a kapituloval krátce po změně stran. Z pokutového kopu jej překonal Krkic. Další míč však za svá záda nepustil. Spoluhráč Nolito navíc během závěrečné desetiminutovky přidal další dvě přesné trefy, čímž stanovil konečné skóre.

Stoprocentní je po dvou kolech také Chelsea, která se však na výhru ve Watfordu pořádně nadřela. Na vedoucí branku Capoueho z 55. minuty našel odpověď až v 80. minutě Batshuayi a tři minuty před koncem přidal druhý gól hostů Costa, který se tak prosadil ve druhém utkání po sobě. Dvě výhry má na kontě také nováček z Hullu, jenž nečekaně uspěl 2:0 ve Swansea.

Vítězství ani napodruhé nevybojoval jak mistrovský Leicester, tak loni druhý Arsenal, které si rozdělily body za remízu 0:0. Na výsledku nezměnily nic ani pochybné zákroky Koscielného a Bellerína, po kterých Leicester reklamoval fauly v šestnáctce. Rozhodčí Clattenburg ale ani jeden pokutový kop nepískl, a když své šance zahodili Walcott, Özil či na druhé straně v závěru Vardy, skončil zápas nerozhodně.

Liverpool nenavázal na vítězství 4:3 nad Arsenalem a s dalším nováčkem Burnley prohrál 0:2. Domácí vedli už od druhé minuty, kdy se trefil Vokes, a v 37. minutě přidal druhý zásah Gray.

Sunderland v derby podlehl Middlesbrough

Fotbalisté Middlesbrough zvítězili v Tyne-Wear derby na hřišti Sunderlandu 2:1. Oba góly nováčka dal během prvního poločasu Cristhian Stuani, ve druhé půli už jen snížil Patrick van Aanholt.

Sunderland, jenž v minulém ročníku skončil dva body nad pásmem sestupu, nevstoupil do zápasu dobře a v prvním poločase ani nevystřelil na branku soupeře. Naopak Middlesbrough předvedlo, proč v minulém ročníku skončilo v druhé anglické lize na druhém místě. Jeho fanoušci mohli podruhé za sebou ocenit povedený debut.

Ve svém premiérovém startu v nejvyšší anglické soutěži se už ve 13. minutě prosadil Stuani, těsně před přestávkou pak uruguayský útočník přidal druhý zásah. Oba góly mu připravil španělský forvard Negredo, jenž se v prvním kole uvedl v dresu Middlesbrough gólem proti Stoke.

Po změně stran se sice hra vyrovnala a v 71. minutě se prosadil Van Aanholt, Sunderland však další gól nepřidal a po porážce s Manchesterem City v úvodním ligovém dějství pokračuje ve špatném vstupu do sezony.

Ve druhém nedělním zápase přivítal West Ham na nové domácí adrese Bournemouth. Dlouho to však vypadalo, že první zápas Premier League na londýnském Olympijském stadionu skončí bez branek. West Hamu citelně chyběl zraněný Dimitri Payet, bez kterého dokázal v minulé sezoně zvítězit jen jednou z osmi zápasů.

Jenže v 77. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen záložník Bournemouthu Harry Arter a protivník početní výhodu v 85. minutě využil. Na centr Gökhana Töreho si naskočil Michail Antonio a přesnou hlavičkou zařídil West Hamu vítězství.

Výsledky 2. kola Premier League

Manchester United - Southampton 2:0 (36. a 52. z pen. Ibrahimovič), Stoke City - Manchester City 1:4 (49. Krkic z pen. - 27. z pen. a 36. Agüero, 86. a 90.+5 Nolito), Burnley - Liverpool 2:0 (2. Vokes, 37. Gray), Swansea - Hull 0:2 (79. Maloney, 90.+2 Hernández), Tottenham - Crystal Palace 1:0 (83. Wanyama), Watford - Chelsea 1:2 (55. Capoue - 80. Batshuayi, 87. Costa), West Bromwich - Everton 1:2 (9. McAuley - 45.+2 Mirallas, 60. Barry), Sunderland - Middlesbrough 1:2 (71. Van Aanholt - 13. a 45. Stuani), West Ham United - Bournemouth 1:0 (85. Antonio).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články