Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ščasný: Kdybych řekl, že nejsme favorit, byl by to alibismus

Haderslev (Dánsko) – Jestli některý z českých týmů je v závěrečné fázi kvalifikace Evropské ligy favoritem, je to Sparta, která dvojutkání začíná na půdě Sönderjyske. Situaci si uvědomuje i kouč letenských Zdeněk Ščasný, jenž svým svěřencům věří. Zároveň ale upozorňuje, že zmíněná role ještě postup nikomu nezaručila.

"K soupeři, který uhrál druhé místo v dánské lize a hraje stylem nepříjemným pro všechny týmy, máme naprostý respekt. Ale na druhou misku vah musíme dát to, že jsme v minulém ročníku Evropské ligy postoupili do čtvrtfinále. Takže kdybych řekl, že nejsme favorit, byl by to alibismus," prohlásil Ščasný.

"Ale musíme to uhrát na hřišti, protože role papírového favorita ještě nikomu nic nezaručila. Musíme v obou, a zdůrazňuji v obou zápasech, podat optimální výkon," dodal devětapadesátiletý kouč. "Když tohle zvládneme, tak by se naše kvalita měla projevit," přidal.

Sparta v posledních dvou sezonách vždy play-off Evropské ligy zvládla, když si poradila se Zwolle a Thunem. "Zkušenosti by nám měly pomoci. Ale musíme je podložit výkonem. Bez toho, abychom to odehráli jako tým a táhli za jeden provaz, tak v takovém případě by nám zkušenosti byly k ničemu," uvedl Ščasný.

Letenský trenér přiznal, že o soupeři sbíral informace i u bývalého útočníka Sparty Václava Kadlece, který hraje v Dánsku za Midtjylland. "Říkal, že musíme mít veškerý respekt, protože oni tady vedli v pohodě 2:0 a vypadalo, že v klidu vyhrají. A nakonec prohráli 2:3," prohlásil.

"Je to mužstvo jednoho momentu, kdy si najednou vytvoří obrovský tlak a prosadí se. Proto je to o tom, jak budeme hrát my. Když budeme silní na míči, tak bychom to měli zvládnout," přidal Ščasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta myslí před startem 4. předkola EL na postup
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články